Για τις μετατάξεις καθηγητών, του Τάσου Σταυρόπουλου

Tweet

Για τις μετατάξεις καθηγητών

1. Η κυβέρνηση θεώρησε «πλεονασματικούς» 5.000 περίπου εκπαιδευτικούς της Δ.Ε, αφού αύξησε το ωράριό τους, αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, έκλεισε ή συγχώνευσε σχολικές μονάδες και από το Σεπτέμβρη θα μετακινήσει μαθητές σε διπλανά σχολεία ή ακόμη και σε γειτονικές πόλεις, π.χ μαθητές κατευθύνσεων, για να υλοποιηθεί αυτό που πρότεινε

η ΔΗΜΑΡ πριν 2 χρόνια, κανένα τμήμα με κάτω από 25 μαθητές . Τώρα βέβαια κάτω από 30 και γιατί όχι κάτω από 35 ή 40 σε λίγο.

2. Όλοι καταλαβαίνουμε , πλην βέβαια τω ΜΜΕ, ότι τα πλεονάσματα αυτά είναι πλαστά. Σε λίγο θα αποφασίσει η τρόικα και η κυβέρνηση ότι πλεονάζει και ο άνεργος λαός στη χώρα μας και θα αποφασίσουν τη μετάταξή του στα σκλαβοπάζαρα της Ε.Ε ή στον εργασιακό παράδεισο της Κίνας ή της Ινδίας.

3. Στις διαπιστώσεις δε διαφωνούμε. Το πρόβλημα είναι πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ή ποια στάση πρέπει να κρατήσει η ΟΛΜΕ , ένα συνδικάτο με αγωνιστικές περγαμηνές στο παρελθόν. Όχι βέβαια αυτό που αποφάσισε: «Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να οργανώσουν την επόμενη εβδομάδα, από 21 ως 23 Αυγούστου, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις Δ.Ε. και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις».Η απόφαση αυτή δεν αντέχει σε κριτική.

4. Ο Υπουργός παιδείας έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον των εκπαιδευτικών. Απαντάμε με πόλεμο. Άλλη μέθοδος δεν υπάρχει. Πρόταση: Από 26/8 έως 29/8 έκτακτες Γ.Σ του κλάδου και 30/8 Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ με πρόταση για κλείσιμο των σχολείων από 11/9. Απεργία διαρκείας μέχρι να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Από 2 έως 10/9 οι ΕΛΜΕ ενημερώνουν ,οργανώνουν τον αγώνα. Η ΟΛΜΕ καλεί και τις άλλες ομοσπονδίες . Πρώτα –πρώτα τους γιατρούς . Δημόσια παιδεία και υγεία διαλύονται από την τρόικα. Συντονίζουμε τα βήματά μας. Και με τους ΟΤΑ που πλήττονται εξ ίσου.

5. Και με τους καθηγητές που «πλεονάζουν»; Κανένας δε θα πάει να κάνει αίτηση για μετάταξη. Με τη δική μας υπογραφή δε θα δώσουμε άλλοθι στον υπουργό παιδείας. Καμία συνεργασία , κανένας διάλογος. Δεν αναγνωρίζουμε τα «πλεονάσματα» της πολιτικής του ενταφιασμού της δημόσιας εκπαίδευσης.

6. ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Μέχρι τώρα με τις 24ωρες απεργίες αποσυντόνιζαν τους αγώνες, βοήθησαν με τις λιτανείες τους όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις να περνάνε όλα τα αντιεργατικά μέτρα, χωρίς μεγάλες αντιδράσεις. Να κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες

τους . Διαφορετικά δεν έχει θέση η ΟΛΜΕ στην ΑΔΕΔΥ. Καθαρά πράγματα. Ή με την

τρόικα και την κυβέρνηση ή με τους εργαζόμενους.

7. Δεν αποδίδω μόνο ευθύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις αλωνίζουν, γιατί το πολιτικό κενό είναι εμφανές : Όταν τα κόμματα και οι συλλογικότητες της αριστεράς επί 3 χρόνια δε βλέπουν ότι η Ε. Ε , ΔΝΤ και ευρωζώνη έχουν ισοπεδώσει τους εργαζόμενους και δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για την έξοδο από την κρίση, το σύστημα εμφανίζει ως μονόδρομο τη «δημοσιονομική πειθαρχία» , δηλ. την επιστροφή στις εργασιακές σχέσεις του 19ου αιώνα. Γι’αυτό αλωνίζουν ο Άδωνις και Βορίδης στα ΜΜΕ και καθορίζουν την ατζέντα της ημέρας ο Πορτοσάλτε και ο Πρετεντέρης. Όταν το σύστημα δολοφονεί ένα άνεργο 18χρονο για ένα εισιτήριο τρόλεϊ 1,40 €, η αριστερά δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα.

15.8.2013

Τάσος Σταυρόπουλος

Πρώην πρόεδρος Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής

και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

Tags: μετατάξειςΤάσος Σταυρόπουλος Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα