Γιατί η διευθύντρια εκπαίδευσης δε δίνει τα στοιχεία των σχολείων στον αιρετό; του αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη

Ανακοινώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ 14 και 19/2/13

των αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, [email protected], και αναπληρωτή αιρετού Μαρκάκη Γιάννη, 6946389589, [email protected]

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Γιατί η δ/ντρια εκπ/σης δε δίνει τα στοιχεία των σχολείων στον αιρετό;

Και στις δύο συνεδριάσεις ζήτησα από τη δ/ντρια εκπαίδευσης το δυναμολόγιο των σχολείων της Αν. Αττικής προκειμένου να έχουμε όλη την αναγκαία πληροφόρηση για τoν αριθμό τμημάτων, των αριθμό των μαθητών στο τμήμα και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Έτσι θα μπορούμε να τοποθετούμαστε πιο ολοκληρωμένα για τη βασιμότητα των προτεραιοτήτων και των τοποθετήσεων συναδέλφων στα σχολεία. Η παροχή όλων των στοιχείων στα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου αποτελεί υποχρέωση της δ/νσης.

Η δ/ντρια, τόσο στην τοποθέτησή της στο συμβούλιο όσο και σε γραπτή της απάντηση στη σχετική γραπτή αίτηση που καταθέσαμε, αρνήθηκε επίμονα να μας δώσει πρόσβαση στο δυναμολόγιο των σχολικών μονάδων τής Αν. Αττικής και επέμεινε στο ότι «παρέχεται πλήρης πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά μόνο στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.»

Δεν απάντησε βέβαια στο πώς θα ασκήσω το δικαίωμα ως μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου να ζητήσω να συζητηθεί κάποιο ζήτημα που θα προκύψει από την γνώση όλων των δεδομένων στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τέλος προκύπτει το απλό ερώτημα : Γιατί αρνείται πεισματικά η δ/ντρια να δώσει τα στοιχεία στους αιρετούς ; Τι έχει να κρύψει ; Τι είναι αυτό που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δούμε ;

Η πρόσβαση σ΄ αυτά τα στοιχεία θα έπρεπε να είναι αυτονόητη όχι μόνο στον αιρετό αλλά και στους συλλόγους ΠΕ καθώς αυτό κατοχυρώνεται και από την εργατική νομοθεσία (ν. 1264/83) όπου προβλέπεται η πρόσβαση του σωματείου στα στοιχεία, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε καμιά περιστολή των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών μας ως μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου και δε θα λειτουργήσουμε υπό όρους…

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου στις 14/2/2013 συζητήθηκαν :

1. Μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών: Μονιμοποιήθηκαν 58 συνάδελφοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις (χρόνο υπηρεσίας κλπ), παραπέμφθηκαν σε επόμενη συνεδρίαση δύο συνάδελφοι προκειμένου να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις ενώ έγινε ερώτημα για διευκρινήσεις με θετική εισήγηση του ΠΥΣΠΕ προς το υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει στη μονιμοποίηση ενός συναδέλφου. Στο θέμα δηλώσαμε ότι οφείλει το ΠΥΣΠΕ να προχωρήσει άμεσα χωρίς ερωτήματα και άλλες κωλυσιεργίες στην άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που συμπληρώνουν τη διετία, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Σε μια περίοδο που επιχειρείται η αμφισβήτηση της μονιμότητας και μεθοδεύονται απολύσεις στο δημόσιο τέτοιες διαδικασίες μπορεί να διευκολύνουν το άνοιγμα του δρόμου για την κατάργηση της αυτοδίκαιης μονιμοποίησης όλων των συναδέλφων.

2. Ανακλήθηκε η απόφαση της μετακίνησης του συναδέλφου γυμναστή από το Δίλοφο της Βάρης στο Δημ. Σχ. του Κουβαρά όπως είχε δεσμευτεί η δ/ντρια στους συλλόγους εκπ/κών Γλυφάδας-Βάρης Βούλας- Βουλιαγμένης, «Κ. Σωτηρίου» και «Σωκράτης» και αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία του Δημ. Σχ. Δίλοφου Βάρης. Στη συζήτηση του θέματος, έγινε ερώτημα από ένα διορισμένο μέλος του συμβουλίου για το αν είναι αναγκαία η απόφαση του περιφερειακού δ/ντή για να προχωρήσει η σύμπτυξη του προγράμματος όταν δεν επαρκούν οι διαθέσιμες διδακτικές ώρες των εκπαιδευτικών του σχολείου και η δ/ντρια επανέλαβε ότι προϋπόθεση είναι η τεκμηριωμένη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων ενώ δεν είναι απαραίτητη η απόφαση του περιφερειάρχη.

3. Τέθηκε το ζήτημα της κάλυψης του κενού στο νηπιαγωγείο του Αγ. Στέφανου προβάλλοντας το γεγονός ότι παραμένει κλειστό ένα κλασσικό τμήμα με 25 παιδιά των οποίων έχει σταματήσει η φοίτηση και αρχικά τέθηκε η λύση της σύμπτυξης του κλασσικού και ολοήμερου τμήματος στο Μαρκόπουλο Ωροπού προκειμένου να εξασφαλιστεί μία νηπιαγωγός για τον Αγ. Στέφανο. Και οι δύο αιρετοί αντιδράσαμε και δηλώσαμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο και δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο από το εκπαιδευτικό κίνημα, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και τους γονείς οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί και είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά. Επίσης θεωρώ ότι η σύμπτυξη κλασσικού και ολοήμερου τμήματος ακυρώνει τη λειτουργία των δύο τμημάτων καθώς η διάρθρωση του αναλυτικού στη διάρκεια του διδακτικού χρόνου είναι διαφορετική σε κάθε τμήμα. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων διαμαρτυρήθηκε ότι «κακώς ενημερώθηκαν άμεσα οι γονείς και ξεσηκώθηκαν γιατί επρόκειτο για μία απλή διερεύνηση» και τελικά η δ/ντρια και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ αποφάσισαν να κλείσει η απογευματινή βάρδια στο ολοήμερο Νηπιαγωγείο στον Αγ. Στέφανο προκειμένου να λειτουργήσουν μέχρι το μεσημέρι και τα δύο τμήματα. Οι αιρετοί διαφωνήσαμε και μ’ αυτή την απόφαση και δηλώσαμε ότι άλλη μια φορά ότι μόνη αποδεκτή λύση είναι να στείλει νηπιαγωγό το Υπουργείο και να σταματήσει την πολιτική των περικοπών.

4. Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις για άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου και ζητήθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις να συμπληρωθούν τα παραστατικά (πρόγραμμα εργασίας, βεβαίωση εργοδότη), ενώ σε μία περίπτωση εγκρίθηκαν 10 ώρες, που επιτρέπει ο νόμος.

5. Επικυρώθηκαν τα οργανικά κενά ΣΜΕΑΕ όπως έχουν ανακοινωθεί από τη Δ/νση.

6. Έγιναν επανατοποθετήσεις συναδέλφων με αίτησή τους, εκτός από μια περίπτωση.

7. Έγιναν τοποθετήσεις εκπαιδευτικών από τη ΔΕ σύμφωνα με τις αιτήσεις τους.

8. Έγινε μια τοποθέτηση υποδιευθυντή – υπεύθυνου ολοήμερου σύμφωνα με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.

9. Εγκρίθηκαν 2 αιτήσεις αναγνώρισης της συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

10. Έγινε αναγνώριση προϋπηρεσίας και ανατέθηκε κατ’ οίκον διδασκαλία.

11. Έγινε η επικύρωση των τοποθετήσεων των ωρομισθίων εκπ/κων ΠΕ 05, και ΠΕ 07 καθώς και τριών αναπληρωτών που τοποθέτησε η δ/ντρια, σύμφωνα με την αίτησή προτίμησής τους.

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 19/2/2013 συζητήθηκαν οι τοποθετήσεις αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη.

Το Υπουργείο Παιδείας διόρισε συνολικά 17 αναπληρωτές ΠΕ 70 για 44 θέσεις και 1 αναπληρώτρια ΠΕ 60 για 3 θέσεις. Ειδικότερα 12 αναπληρωτές για 30 περιπτώσεις στην Α΄ Αν. Αττικής και 5 για 14 περιπτώσεις στην Β΄ Αν. Αττική.

Για την τοποθέτησή τους έγινε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με τη συμμετοχή των σχολικών συμβούλων γενικής και ειδικής αγωγής και της δ/ντριας του ΚΔΑΥ προκειμένου να ορίσουν σε ποιες κατά προτεραιότητα περιπτώσεις θα τοποθετηθούν οι αναπληρωτές!!!

Καταγγείλαμε τη διαδικασία αυτή και δηλώσαμε ότι δε συμμετέχουμε καθώς είναι απολύτως απαράδεκτη. Δεν νομιμοποιούμαστε να ορίσουμε ποιες περιπτώσεις παιδιών ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ εκπαιδευτικό για παράλληλη στήριξη, τη στιγμή μάλιστα που οι περιπτώσεις αυτές είναι οι εγκεκριμένες, με όλες τις διαδικασίες, από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και δεν είναι όλες όσες υπάρχουν ως πραγματική ανάγκη στα σχολεία. Η πολιτική των περικοπών και της εφαρμογής του Μνημονίου και στην εκπαίδευση καρατομεί και την ειδική αγωγή και οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις, όπως ο διαχωρισμός παιδιών, που αποδεδειγμένα χρήζουν παράλληλης στήριξης, σε επείγοντα και μη (!) είτε σε ανάθεση παράλληλης στήριξης ενός εκπαιδευτικού για δύο παιδιά δηλαδή σε στήριξη κάποιες μέρες ή κάποιες ώρες(!).

Είναι αναγκαίο το εκπαιδευτικό κίνημα και οι σύλλογοι να συμπεριλάβουν ως πρώτης προτεραιότητας ζήτημα τη διεκδίκηση της κάλυψης όλων των αναγκών σε παράλληλη στήριξη και συνολικά των κενών στην ειδική αγωγή και μάλιστα με μόνιμο προσωπικό και διορισμούς καθώς μέσω των ΕΣΠΑ το κράτος αποσύρεται από την υποχρέωση να καλύψει με μόνιμες δομές από τον κρατικό προϋπολογισμό την ειδική αγωγή ενώ συνεχίζεται ο εμπαιγμός των διορισμών στην ειδική αγωγή που παραπέμπονται στις καλένδες, ελέω Μνημονίου.

Στη συνέχεια συμμετείχαμε στη διαδικασία ώστε να εξασφαλίσουμε με την παρουσία μας ότι οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών θα γίνουν με διαφάνεια και αυστηρή τήρηση της προτεραιότητας τους, σύμφωνα με το νόμο.

Σημείωση : Σε μια προσπάθεια άμεσης ενημέρωσης όλων των συναδέλφων μπορείτε να μας στείλετε μας τα προσωπικά σας e-mail για τη σχετική λίστα που φτιάχνουμε για την ενημέρωση σας και την ηλεκτρονική επικοινωνία.

Tags: Κώστας Τουλγαρίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα