Η Δούνια και τα κουδούνια

Λιπαίνουν τις άγονες εκτάσεις των καιρών οι στίχοι, που αυτή την εβδομάδα παραθέτω αφειδώς· αντίδοτο στη στείρα προεκλογική περίοδο εξπρές. Ας όψονται οι ατελέσφορες αντιπαραθέσεις των κομμάτων που μας μαυρίζουν την ψυχή. Η Μαρία Λιώτη-Τσιλίκα, παλιά και υποψιασμένη αναγνώστρια της «Εφ.Συν.», έχει βρει το κόλπο. Δαμάζει τα μνημόνια, τα χαράτσια και τους ΕΝΦΙΑ στιχοπλοκώντας· πώς αλλιώς; Μετατρέπει τα μέτρα και τις ομοιοκαταληξίες σε όπλο ακαταμάχητο. Οι πολιτικοί με «όμικρον γιώτα» και «ήτα» της προσφέρουν άφθονο υλικό για σάτιρα.

Από κάποια ακατανόητη ιδιοτροπία, μου εμπιστεύεται τα πονήματά της κι εγώ με τη σειρά μου, τα διοχετεύω σε σας. Ακρως εμπιστευτικά. Οπως το πιο πρόσφατο με τίτλο «Προεκλογική ελαφρότητα».

Ιδού λοιπόν: Η μίνι η περίοδος η προεκλογική/ δεν έχει ούτε νόημα ούτε και λογική./ Ενώ η χώρα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου/ πολλοί ασχολούνται με Ξηρό και γιάφκα Αναβύσσου./ Τον τρομοκράτη δείχνουνε με τη βαμμένη κόμη/ και σοβαρά τις εκλογές δεν πήρανε ακόμη./ Εγιναν κι άλλα κόμματα που θέλουν να μας σώσουν/ και ψάχνουν υποψήφιους το στίγμα τους να δώσουν./ Το κάθε κόμμα χωριστά τις λίστες ετοιμάζει/ με ονόματα που το κοινό το κάνουν να καγχάζει.

Σε οίκους μόδας μπήκανε, κτυπήσαν τα κουδούνια/ και για την Α' Πειραιά ενέκριναν τη Δούνια./ Αν το μοντέλο εκλεγεί στο πρώτο μας λιμάνι/ του τόπου τα προβλήματα θα λύσει μάνι μάνι!/ Εις τα μπουζούκια έσπευσαν προτού η αυγή ροδίσει/ και θερμοπαρακάλεσαν την αοιδό Στανίση,/ να είναι υποψήφια σε κόμμα με «Τελεία»/ ώστε να ζήσει η Βουλή στο μέλλον μεγαλεία./ Στον ΣΥΡΙΖΑ απ' τους ΑΝ.ΕΛΛ. πήρανε τη Ραχήλ/ αφού της ΕΡΤ τα κάγκελα της άλλαξαν προφίλ./ Ο αρχηγός που προχωρεί μ' ένα σακί στον ώμο/ μάζεψε δύο ορφανά άστεγα από το δρόμο.

Το ένα ψήφους κουβαλά απ' τη μισή Αθήνα/ τ' άλλο με το γιλέκο του θα κάνει τη φασίνα./ Η Αντζελα η γόησσα με τα γαλάζια μάτια,/ το 'σκασε από το ΠΑΣΟΚ που 'γινε δυο κομμάτια./ Στο κάλεσμα του Σαμαρά απάντησε «ναι, θέλω»/ κι έκανε Τούρκο από θυμό κι οργή τον Βενιζέλο./ Ο ΓΑΠ πηγαίνει βιαστικά σ' όλα τα γυμναστήρια/ και ψάχνει στα μονόζυγα και στα αποδυτήρια./ Πρόσκληση κάνει σ' αθλητές με σώμα γυμνασμένο/ στο κίνημά του να 'ρθουνε το νεοκουρδισμένο./ Του Ανδρέα ο πρωτότοκος με τα πολλά ατού/ που την Ελλάδα έβαλε βαθιά στο Δου Νου Του/ έφτιαξε νέο κίνημα, ευέλικτο, δραστήριο/ να μοιάζει η πατρίδα μας με σοσιαλγυμναστήριο./ Ποδήλατο θα κάνουμε και τρέξιμο και τζούντο/ κι ύστερα θα ορμήσουμε στη θάλασσα για φούντο.

Αλλά τι έγινε η ΔΗΜΑΡ η χαμηλοβλεπούσα;/ Πάντα στα πάνελ δέσποζε, μα τώρα είν' απούσα./ Μου φαίνεται πως στο γυαλί πυκνό έπεσε πούσι/ αφού δεν εμφανίζεται η λαμπερή Ρεπούση./ Εχει ο καιρός γυρίσματα, άτιμη κοινωνία/ άλλους τους στέλνεις στη Βουλή και άλλους στη γωνία./ Οσοι το χρίσμα πήρανε κραυγάζουν και ερίζουν/ για την ουσία δεν μιλούν, αλλά μας φοβερίζουν./ Ωσπου να 'ρθουν οι εκλογές τιβί να μην ανοίξετε/ ήρεμοι, ανεπηρέαστοι, την ψήφο σας να ρίξετε.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Tags: ΔούνιαΔημήτρης Νανούρης
Keywords
Τυχαία Θέματα