Η εκδίκηση της γραφομηχανής

ΆρθραΑρθρογράφος: Μαριάννα Τζιαντζή

Περίπου μισό εκατομμύρια ρούβλια θα διαθέσει η FSO, η πανίσχυρη μυστική υπηρεσία της Ρωσίας, για την αγορά... ηλεκτρικών γραφομηχανών, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο των κρατικών προμηθειών της ρωσικής ομοσπονδίας.

Η υπηρεσία αυτή, που είναι επιφορτισμένη και με την ασφάλεια του Κρεμλίνου, δεν εξηγεί τους λόγους της αγοράς αυτών των απαρχαιωμένων πλέον συσκευών, αφού όλος ο κόσμος πια, ακόμα και ο μπακάλης του χωριού, γράφει στον υπολογιστή.

Σύμφωνα με την Ιζβέστια, σκοπός της επιστροφής στη γραφομηχανή είναι η πρόληψη των διαρροών διά της ηλεκτρονικής
οδού. Μετά τις αποκαλύψεις των Γουίκιλικς και του Έντουαρντ Σνόουντεν, καθώς και τις πληροφορίες για τους κοριούς στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη Σύνοδο της G20 στο Λονδίνο το 2009, η SFO αποφάσισε «την επέκταση της πρακτικής της δημιουργίας ντοκουμέντων μόνο στο χαρτί». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι οι υπηρεσίες άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας ήδη χρησιμοποιούν γραφομηχανές για προσχέδια και πρόχειρα σημειώματα.Σαν να μην έχουν προηγηθεί ο πάπυρος, το χαρτί, ο Γουτεμβέργιος και να επιστρέφουμε στη γραφή με καλέμι και σφυρί πάνω στην πέτρα ή στις πήλινες πινακίδες! Η ίδια η τεχνολογία που επιτρέπει την παρακολούθηση όλων των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε όλο τον κόσμο γίνεται το όπλο που επιτρέπει την αποκάλυψη των σχεδίων και των πράξεων του πανίσχυρου επιτηρητή. Πράγματι, η ζωή μιμείται την τέχνη. Πριν από 20 χρόνια, το 1993, εκδόθηκε το Εικονικό φως του Γουίλιαμ Γκίμπσον, ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας όπου η δράση εκτυλίσσεται το 2006, σε έναν δυστοπικό κόσμο όπου μια ελίτ επιχειρηματιών ορίζει και ελέγχει τα πάντα και κρατά τη γνώση και τις πληροφορίες για τον εαυτό της, ενώ ο λαός έχει καθηλωθεί στην αμάθεια και στη μαύρη οικονομία. Για λόγους ασφαλείας, για την αποφυγή των υποκλοπών και των διαρροών, οι εταιρείες επικοινωνούν μέσω χειρόγραφων μηνυμάτων που μεταφέρονται από ταχυδρόμους που κινούνται με ταχύτατα πανάλαφρα ποδήλατα. Μάλιστα, η πρωταγωνίστρια έχει το ψευδώνυμο Ίρις, όπως η αγγελιοφόρος των θεών. Χάι-τεκ εξοπλισμός για τον έλεγχο των λαών, παλιομοδίτικες γραφομηχανές για να μην ελέγχονται οι κρατούντες! Σίγουρα ζούμε σε εκπληκτικούς καιρούς. Tweet Ετικέτες: Μαριάννα Τζιαντζή
Keywords
Τυχαία Θέματα