Η εκπαίδευση δεν πωλείται...αλλά φορολογείται

Επιστολή διαμαρτυρίας για την πιθανή επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία απέστειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) στον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, καλώντας τον να πάρει θέση, για ένα μέτρο που πιθανολογείται ότι θα οδηγήσει εκτός ιδιωτικών σχολείων χιλιάδες παιδιά, όπως και εκατοντάδες

εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

Πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία αναμένεται να επιβαρύνει τους γονείς των μαθητών με 1.000 έως 2.000 ευρώ ετησίως.

«Τυχόν εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου δεν θα έχει μόνο αποτελέσματα οικονομικής φύσεως, αλλά κατά κύριο λόγο παιδαγωγικής, καθώς χιλιάδες παιδιά που οι γονείς τους αναγκάζονται να τα στείλουν σε ιδιωτικά σχολεία λόγω ανεπάρκειας του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, θα βρεθούν βίαια έξω από το οικείο εκπαιδευτικό τους περιβάλλον, στερούμενα πολύτιμες παιδαγωγικές υπηρεσίες (άραγε, είναι το δημόσιο σχολείο έτοιμο να υποδεχθεί το κύμα φυγής χιλιάδων μαθητών από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια;). Ταυτόχρονα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση της ένωσης των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Ανάλογη επιστολή είχε σταλεί χθες και προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, τονίζοντας ότι απειλούνται με λουκέτο μικρά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, στα οποία στέλνουν τα παιδιά τους γονείς από τη μεσαία και όχι τη... μεγαλοαστική τάξη.

Για λάθος κίνηση που θα αλλοιώσει τον τομέα της εκπαίδευσης μίλησε από την πλευρά του ο τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Θόδωρος Φορτσάκης, που τόνισε ότι το δημόσιο σχολείο δεν αντέχει να δεχτεί επιπλέον χιλιάδες μαθητές που θα φύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία, ειδικά με τα κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών που αναμένεται να υπάρξουν.

efsyn.gr

Tags: ΟΙΕΛΕιδιωτικά εκπαιδευτήριαφορολογία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα