Η επίθεση στην Βεγγάζη και η μάχη στην Ουάσιγκτον

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Δεν είναι πρώτη φορά που αναζωπυρώνεται το αντί-αμερικάνικο και εν γένει αντί-δυτικό μένος στους δρόμους των αραβικών πόλεων με αφορμή προσβολές και προκλήσεις θρησκευτικού χαρακτήρα. Τα κάθε λογής ιερατεία, προτεσταντικά, ευαγγελικά, καθολικά, ορθόδοξα ή ισλαμικά, σε Δύση και Ανατολή, έχουν πολύ συγκεκριμένους λόγους και συμφέροντα έτσι ώστε να κατασκευάζουν εχθρούς τους αλλόθρησκους και να υποκινούν τους οπαδούς σε οργισμένες δράσεις και αντιδράσεις.
Αν τα πράγματα έφταναν μέχρι εκεί θα ήταν πάλι πρόβλημα αλλά μιας ορισμένης τάξης. Αν και τα γεγονότα τρέχουν (ήδη τα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν εικόνες από την περικυκλωμένη αμερικάνικη πρεσβεία στην Υεμένη) και μπορούν από μόνα τους πλέον να γεννήσουν και καινούρια ή σε αυτά να παρεμβληθούν και άλλοι αστάθμητοι και ανεξάρτητοι παράγοντες, τα ερωτήματα για την συγκυρία που ξέσπασε η τελευταία κρίση με επίκεντρο ένα φιλμ-φάντασμα για τον προφήτη Μωάμεθ είναι πολύ περισσότερα από τις απαντήσεις.

Για όποιον δεν βλέπει τους αραβικούς λαούς μέσα από την προπαγάνδα των δυτικών κυρίαρχων ΜΜΕ τέτοιου και ανάλογου τύπου αντιδράσεις έχουν τις ρίζες τους στην πολιτική των ιμπεριαλιστών, στην ανελέητη καταπίεση και λεηλασία που υπέστησαν και συνεχίζουν να δέχονται, στην πολιτική υποστήριξης των σιωνιστών για την γενοκτονία που διαπράττουν δεκαετίες ενάντια στους Παλαιστίνιους, στις αιματηρές επεμβάσεις και στην υποστήριξη των αντιδραστικών καθεστώτων που παρείχε για πολλά χρόνια η Δύση. Αυτά, το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί, αποτελούν την βάση του σύγχρονου αντί-αμερικανισμού, και αντί-δυτικισμού και φυσικά στην βάση αυτή επενδύουν και οι θρησκευτικοί ηγέτες, αστικές μερίδες και φεουδαρχικές φατρίες που διεκδικούν μια καλύτερη συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές. Ειδικά τώρα που οι αραβικές εξεγέρσεις και ανατροπές κυοφορούν νέες ισορροπίες και συμφωνίες. Ακόμα και αν δεχθούμε πως η επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στην Βεγγάζη ήταν προσχεδιασμένη, όπως αφήνουν να εννοηθεί παράγοντες της αμερικανικής πλευράς, αυτό δεν αλλάζει την κύρια πλευρά των γεγονότων. Από την Καζαμπλάνκα ως την Σαναά, και από εκεί ως την Ντάκα του Μπαγκλαντές και πιο μακριά η αντίδραση των μουσουλμάνων και μαζική είναι και οργισμένη και φυσικά δεν εξηγείται με τα δυτικά στερεότυπα περί Αλ Κάιντα και αλλά ευφάνταστα.

Άλλωστε οι δυτικοί ιμπεριαλιστές είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλάνε για τους εξτρεμιστικούς ισλαμικούς πυρήνες, την Αλ Κάιντα, τους Σαλαφιστές και άλλες σέχτες, ή ακόμα και για την ενδυνάμωση των Αδελφών Μουσουλμάνων. Και παλιότερα και τώρα συνεχίζουν να τους χρησιμοποιούν κατά πως τους συμφέρει όπως ξανά-αποδείχτηκε πρόσφατα στην Λιβύη και τώρα στην Συρία, όταν θέλουν να κάνουν –δια αντιπροσώπων-επεμβάσεις και πολέμους. Ή όταν θέλουν, όπως παλιά να υπονομεύσουν τα ριζοσπαστικά κοινωνικά κινήματα και τις αριστερές δυνάμεις. Με
Keywords
Τυχαία Θέματα