Η κολοτούμπα της διαπλοκής(;!) του Παναγιώτη Οικονομίδη

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Η κολοτούμπα της διαπλοκής(;!)
Όλοι παρακολουθήσαμε από την Παρασκευή 25 Μαΐου που έγινε αυτό το έγκλημα εις βάρος των παιδιών μας στο μάθημα της Φυσική Κατεύθυνσης, το θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε.
Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων αποφασίζει, ξε-αποφασίζει, ξανα-αποφασίζει, ανάλογα με το ποιος
πιέζει και τι εκπροσωπεί στην ελληνική κοινωνία.
Αρχικά δίνει μια οδηγία κάτω από την πίεση του επιστημονικού σωματείου των Φυσικών, το οποίο ζήτησε μάλιστα και συγγνώμη από τα παιδιά μας (στο όνομα της επιστήμης) γιατί ένα θέμα ήταν επιστημονικά λάθος διατυπωμένο!
Με ντροπή και αισχύνη αποδέχθηκαν την προχειρότητα της επιλογής του θέματος και δεν παραιτήθηκε κανείς, ούτε ζητήθηκε έστω μία συγγνώμη από τα ταλαιπωρημένα παιδιά μας. Στη χώρα μας τα πετσιά όσων μας ποδηγετούν έγιναν πολύ χοντρά, σαν από λέπρα!
Η επιτροπή πήρε μια απόφαση τελοσπάντων, η οποία κάπως διόρθωνε τα … αδιόρθωτα. Απόλυτα δίκαιη για όλους λύση τώρα πια δεν ήταν δυνατόν να παρθεί. Κάθε λύση θα είχε λίγο ευνοημένους ή/και λίγο αδικημένους.
Διαβάσαμε δεκάδες διαμαρτυρίες από δίκαιους και άδικους, ολοφυρόμενους γονείς που ζητούσαν ο καθένας ό,τι βόλευε το παιδί του. Εκτοξεύθηκαν και απειλές για προσφυγές στη δικαιοσύνη. Πάλι, παραίτηση καμία. Ο φόβος βοηθά να λυγίζουν οι ψοφοδεείς!
Τελικά σήμερα Δευτέρα 28 Μαΐου άλλαξε πάλι η απόφαση.Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, (η οποία απουσίαζε μάλλον εντελώς την Παρασκευή)
Η αρχική απόφαση κατά τη γνώμη μου ευνοούσε λίγο περισσότερο τη μεγάλη πλειονότητα των μαθητών – των λαϊκών στρωμάτων και των μαζικών φροντιστηρίων και της επαρχίας.
Η τελική – αν είναι τελική, δεν ξέρουμε! - απόφαση ευνοεί τη μειονότητα των παιδιών η οποία σήκωσε τόση φασαρία γιατί «λύσαμε σωστά μία λάθος άσκηση! Πρέπει να ανταμειφθεί ο κόπος μας – η εξυπνάδα μας – η ματαιοδοξία μας κλπ». Τα παιδιά αυτά, υποπτευόμαστε ότι πήγαιναν σε ιδιωτικά σχολεία ή είχαν ακριβά ιδιαίτερα φροντιστήρια. (δεν αμφισβητώ την εξυπνάδα τους. Δεν είναι όμως περισσότερη από των άλλων παιδιών!)
Η κολοτούμπα της επιτροπής είναι αθώα;!
Για τη χώρα που ζούμε, το πιθανότερο είναι το σενάριο να είναι προϊόν διαπλοκής ή φόβου.
Οι παροικούντες ισως γνωρίζουν περισσότερα!
Και θέλετε αυτά τα παιδιά, που παίζετε με το μέλλον τους, να σας σεβαστούν!!!!
Παναγιώτης Οικονομίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα