Η Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης: Απάντηση σε καταγγελία

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Η΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εύοσμος, Ελευθέριο, Κορδελιό

Πρόεδρος:Σταυρίδης Γιώργος τηλ:775063 κιν.6974644386
Γραμματέας: Ταξίδης Χρήστος τηλ:643540 κιν. 6976274437 σχολ. 703788
mail:stavridisgeo1@ath.forthnet.gr


ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ του Η΄ Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι η συναδέλφισσα που τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης δε μπορεί να είναι μέλος του Συλλόγου μας. Ζητήθηκε από τη συγκεκριμένη παράταξη να καταθέσει έγγραφο στο οποίο να αναφέρεται ο φορέας και τα κριτήρια πρόσληψης της συναδέλφου. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάζονται σε προγράμματα του Πανεπιστημίου δε μισθοδοτούνται ούτε προσλαμβάνονται από το ΥΠΕΠΘ.
Παρά τις προσπάθειες να αποτρέψουμε τη Ριζοσπαστική Κίνηση να συμπεριλάβει τη συναδέλφισσα στο ψηφοδέλτιό της και να μας φέρει τα παραπάνω δικαιολογητικά αυτοί αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Αντ’αυτού, κατέθεσαν φωτοτυπία με ανυπόγραφο ερώτημα προς τον κ. Δραγασάκη αναφέροντας ότι «τα σχολεία με αίτησή τους ζήτησαν δασκάλους και δασκάλες από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και κατ’ επέκταση του Υπουργείου συμπεριλαμβάνονται οι συνάδελφοι του προγράμματος στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων».
Καταγγέλλουμε τη Ριζοσπαστική Κίνηση γιατί ψεύδεται. Σε επικοινωνία μας με τη Διεύθυνση πληροφορηθήκαμε ότι κανείς συνάδελφος που απασχολείται σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Πανεπιστημίου δεν εμπλέκεται σε ωρολόγιο πρόγραμμα σχολείου καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη σύμβαση που υπογράφουν με τα Πανεπιστήμια και μόνο.
Καλούμε τη Ριζοσπαστική Κίνηση να αναφέρει σε ποιο συγκεκριμένο σχολείο συμβαίνουν τα παραπάνω, κατά παράβαση υπογεγραμμένων συμβάσεων και στερώντας ώρες εργασίας από αδιόριστους εκπαιδευτικούς.
Καταγγέλλουμε τη Ριζοσπαστική Κίνηση γιατί θυσιάζει κεκτημένα δικαιώματα εκπαιδευτικών –αξιοκρατικούς διορισμούς- στο βωμό του μικροκομματικού τους συμφέροντος και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για διορισμούς από οποιοδήποτε άλλο φορέα εκτός ΥΠΕΠΘ.
Μετά από τα παραπάνω καλούμε τη Ριζοσπαστική Κίνηση να μεταθέσει χρονικά την υποψηφιότητα της συναδέλφου για το διάστημα στο οποίο αυτή θα αποκτήσει σχέση εργασίας με το ΥΠΕΠΘ. Το ΔΣ του Η συλλόγου θα προσφύγει δικαστικά για το θέμα.

Το ΔΣ του Η συλλόγου

Keywords
Αναζητήσεις
σταυριδης γιωργος θεσσαλονικη, η' συλλογος πε θεσσαλονικης ς
Τυχαία Θέματα