Καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ Μακεδονίας - Θράκης

Tweet

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Τηλέφωνο - Φαξ: 2310-226314

Web site: http://www.symtyp.gr

e-mails :[email protected]

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 25/09/2013

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 26

Προς: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Κο Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας

Κο Κυριαζή Αθανάσιο

Κοιν.: ► Υ.ΠΑΙ.Θ.- Δ/νση Διοικητικού– Τμήμα Β΄

► ΠΟΣΥΠ - Μέλη μας

► Σύλλογο Υπαλλήλων Περ/κών Υπηρεσιών

ΘΕΜΑ: Άρθρο 46 παράγραφος 6 του Ν.4186/2013

«Το εξαιρούμενο της διαθεσιμότητας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 82 του ν.4172/2013, εκπαιδευτικό προσωπικό των εκεί καταργούμενων ειδικοτήτων διατίθεται για παροχή εκπαιδευτικού έργου στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ εντός της ίδιας Διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί, για το σχολικό έτος 2013-2014. Η τοποθέτηση πραγματοποιείται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή».

Κύριε Υπουργέ,

Το εκπαιδευτικό προσωπικό που εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα του άρθρου. 82 του Ν. 4172/ 2013, με την 107235/Η/01-08-2013 Απόφασή σας μετατάχθηκε από 22-07-2013, σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, που αυτοδίκαια συστάθηκαν με την ίδια Υ.Α. Συνεπώς, οι συνάδελφοι από 22-07-2013 είναι διοικητικοί υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακριβώς δύο μήνες μετά, αυτούς που μετατάξατε τους διαθέτετε στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ απ’ όπου τους καταργήσατε, για να προσφέρουν εκ νέου εκπαιδευτικό έργο σ’ αυτά..

Παρακάμπτοντας όλα τα νομικά προβλήματα που έχει η ανωτέρω διάταξη νόμου και για τα οποία θα αποφανθούν τα διοικητικά δικαστήρια όπου θα προσφύγουν οι συνδικαλιστικοί μας φορείς, είναι προφανές ότι η διαδικασία αυτή αποτελεί για τη διοίκηση της εκπαίδευσης καταφανή εμπαιγμό και απαξίωσή της, δεδομένου ότι:

1 Αποδεικνύεται περίτρανα πως για την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. η διοίκηση δεν αποτελεί οργανικό κομμάτι της εκπαίδευσης αλλά πεδίο πειραματισμών και χώρο «αποθήκευσης» ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιείται κατά περίπτωση για την κάλυψη συγκυριακών αναγκών.

2 Οι ανάγκες στελέχωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών αγνοούνται επιδεικτικά σε κάθε σχεδιασμό και ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αυξομειώνεται κατά δεκάδες με απίστευτη ευκολία, με ό,τι κόστος αυτό συνεπάγεται για τους υπόλοιπους διοικητικούς υπαλλήλους και για την ποιότητα της εξυπηρέτησης των εκπαιδευτικών, των πολιτών και των σχολικών μονάδων.

3 Υπενθυμίζεται επίσης ότι, λόγω των μαζικών μετατάξεων όσων εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα του Ν. 4172/2013, ο αριθμός των φετινών αποσπάσεων σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μειώθηκε σε συμβολικά νούμερα.

Κύριε Υπουργέ,

Οι μεγαλοστομίες περί «ραχοκοκαλιάς» της εκπαίδευσης, που εκφωνούνται σε κάθε ευκαιρία ενώπιον των διοικητικών υπαλλήλων των περιφερειακών υπηρεσιών, διαψεύδονται καθημερινά. Όταν λοιπόν, οι εξαγγελίες αναιρούνται από τις πράξεις, καμία διακήρυξη περί αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της διοίκησης της εκπαίδευσης δεν μπορεί πλέον να γίνει πιστευτή.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ

Tags: Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ Μακεδονίας - Θράκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα