Κατάργηση του ΠΥΣΠΕ Ν. Αχαΐας, του αιρετού Τάσου Σταυρογιαννόπουλου

Ανακοινώσεις

Σταυρογιαννόπουλος Τάσος Πάτρα, 18-2-2013

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας

Κατάργηση του ΠΥΣΠΕ Ν. Αχαΐας

Την Πέμπτη 14-2-2013 καταργήθηκε ουσιαστικά το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας, εφόσον ο Δ/ντής Εκπ/σης αποφάσισε να παίρνει μόνος του τις αποφάσεις. Σε συνέχεια αποφάσεων μετακινήσεων εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο χωρίς απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αποφάσισε την τοποθέτηση ωρομίσθιων εκπαιδευτικών γερμανικής γλώσσας, παρά το γεγονός ότι για αυτό το σκοπό

προσκάλεσε σε συνεδρίαση τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Φαίνεται πως, επειδή στη συνεδρίαση του Συμβουλίου η πρότασή του για τον χαρακτηρισμό των κενών θέσεων γερμανικής γλώσσας έλαβε μόλις (1) ψήφο και μειοψήφησε έναντι δύο άλλων προτάσεων μελών του Συμβουλίου, που έλαβαν από δύο (2) ψήφους, αποφάσισε να τους τοποθετήσει σύμφωνα με τη δική του μειοψηφούσα πρόταση και επιθυμία για δύο μήνες σε σχολεία που επελέγησαν αυθαίρετα. Και όλα αυτά παρά το γεγονός πως όταν διαπιστώθηκε κατά την ψηφοφορία ισοψηφία των δύο προτάσεων ζήτησα να τεθούν σε ψηφοφορία οι δύο ισοψηφούσες επικρατέστερες προτάσεις, προκειμένου να υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου. Εκεί όμως ήταν που καταλύθηκε το Συμβούλιο. Όπως ήταν φυσικό, οι αιρετοί καταγγείλαμε από κοινού τη διαδικασία και αποχωρήσαμε.

Η πρόταση που στηρίχτηκε από τα αιρετά μέλη ήταν να δοθούν όλες οι κενές ώρες (172) και οι συνάδελφοι να επιλέξουν (34), αυτές που επιθυμούν. Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας, που μας έχουν κοινοποιηθεί, απαιτούνται 172 ώρες για την κάλυψη όλων των σχολείων, που αρχικά είχαν ζητήσει διδασκαλία γερμανικής γλώσσας. Όπως γίνεται αντιληπτό, η πρόταση αυτή στηριζόταν στη διαφάνεια και αξιοκρατία, εφόσον η κάλυψη ή μη των κενών θέσεων εξαρτιόταν αποκλειστικά από την επιθυμία των προσληφθέντων εκπαιδευτικών και όχι από πιέσεις ή άλλα αδιαφανή κριτήρια.

Οι άλλες δύο προτάσεις ήταν να διατεθούν οι προσληφθέντες εκπαιδευτικοί σε συγκεκριμένα προεπιλεγμένα σχολεία, διέφεραν όμως ως προς τα σχολεία που θα καλύπτονταν και το πλήθος των ωρών που θα δίδονταν στους συναδέλφους να επιλέξουν.

Κατόπιν τούτων είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω την κατάργηση του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας, τις αυθαίρετες μετακινήσεις και τοποθετήσεις και την άνιση μεταχείριση των σχολείων. Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών γερμανικής γλώσσας πρέπει να ακυρωθούν και να γίνει εκ νέου τοποθέτηση, σύμφωνα με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Tags: Τάσος Σταυρογιαννόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα