Κλασική -Βυζαντινή- Νεοελληνική Φιλολογία, Γλωσσολογία και Ιστορία και Θεωρία του Θεάτρου και του Κινηματογράφου

Tweet Κατηγορία: Μεταπτυχιακά

 

ΛΗΞΗ: 30/11/2012

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης πρόκειται να κάνει δεκτούς κατόπιν εξετάσεων έως και 24 μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) (Y.A. 24454 / B7 / ΦΕΚ 1202 / 13.07.2007) που οδηγεί στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις παρακάτω κατευθύνσεις:
· Κλασική Φιλολογία:

8 θέσεις
· Βυζαντινή Φιλολογία: 3 θέσεις
· Νεοελληνική Φιλολογία: 8 θέσεις
· Γλωσσολογία: 2 θέσεις
· Ιστορία και Θεωρία του Θεάτρου και του Κινηματογράφου: 3 θέσεις για Θέατρο (δεν προκηρύσσονται θέσεις για τον Κινηματογράφο).

Κατηγορίες Πτυχιούχων που γίνονται δεκτοί
Στον Πρώτο Κύκλο (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης) γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Φιλολογίας ή Φιλοσοφικών Σχολών ΑΕΙ της ημεδαπής, καθώς και πτυχιούχοι αντίστοιχων Tμημάτων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, γίνονται δεκτοί ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης (Γ.Σ.Ε.Σ.) πτυχιούχοι άλλων Tμημάτων Α.Ε.Ι. καθώς και πτυχιούχοι ΤΕΙ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2916/2001 (ΦΕΚ 114/τ.Α΄).

Για το Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ). γίνονται δεκτοί κάτοχοι του εν λόγω Μ.Δ.Ε. καθώς επίσης και άλλου Μ.Δ.Ε. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει απαραίτητα να κατατεθούν είναι:
1. Αίτηση υποψηφιότητας (διατίθεται από τη Γραμματεία και την ιστοσελίδα).
2. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου με βαθμό τουλάχιστον 6,50 «Λίαν Καλώς». Για τους αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών της αλλοδαπής απαιτείται επιπλέον Βεβαίωση Ισοτιμίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ). Για τους αλλοδαπούς αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών ο βαθμός πτυχίου μπορεί να είναι και 5,00 «Καλώς».
4. Επικυρωμένο αντίγραφο Πιστοποιητικού Αναλυτικής Βαθμολογίας.
5. Επικυρωμένο αντίγραφο αποδεικτικού γλωσσομάθειας μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας στο επίπεδο Β2 ή ανώτερο. Αν δεν υπάρχει τίτλος γλωσσομάθειας ο υποψήφιος θα εξεταστεί σε μια γλώσσα της επιλογής του.
6. Απλή φωτοτυπία (όχι επικυρωμένη) των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτηση τους με τα ανωτέρω δικαιολογητικά έως την 30-11-2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στην ταχυδρομική διεύθυνση:
Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φιλολογίας - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
741 00 - Ρέθυμνο

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από 21 έως 23 Ιανουαρίου 2012. Η φοίτηση αρχίζει το Φεβρουάριο του 2012, διαρκεί 4 εξάμηνα και είναι δωρεάν. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τα 3 πρώτα εξάμηνα ενώ το 4ο εξάμηνο περιλαμβάνει τη συγγραφή της Διπλωματικής Εργασίας.

Περισσότερες Πληροφορίες

Στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κανονισμό και το πρόγραμμα σπουδών καθώς και την ύ

Keywords
Τυχαία Θέματα