“Κλείδωσαν” οι πρώτες 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Πολιτική

Απόρρητη έκθεση, που παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προβλέπει 2.000 απολύσεις από το Δημόσιο στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση μέχρι το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Εθνους της Κυριακής" προβλέπεται η απόλυση 1.500 δημοσίων υπαλλήλων από την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα, από το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και την αναδιοργάνωση

της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ θα απολυθούν 800 - 900 άτομα κυρίως από το διοικητικό προσωπικό. Από την αναδιάρθρωση και το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΕΡΤ αναμένονται 600 - 700 απολύσεις κυρίως υπαλλήλων διοικητικών καθηκόντων, ενώ από το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις μικρότερων οργανισμών εκτιμάται ότι θα προκύψουν 300 - 400 απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου. Ο Αντώνης Μανιτάκης ερωτηθείς για το εάν θα κλείσει κάποιος μεγάλος οργανισμός, άφησε το θέμα ανοιχτό και δήλωσε: «Δεν είναι του παρόντος να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Η κυβέρνηση ασχολείται με όλα τα ενδεχόμενα για να μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτό που πρέπει να γίνει για τον τόπο. Αυτοί που είναι ακατάλληλοι, ανίκανοι, αυτοί που έχουμε με διάφορους τρόπους δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο». Τέλος, σε δημοσίευμά του, το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει ότι η κυβέρνηση συζητά με την τρόικα το ενδεχόμενο αναβολής των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που κατά τις δεσμεύσεις έπρεπε να γίνουν στο τέλος Ιουνίου.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι οι απολύσεις θα προκαλέσουν κινητοποιήσεις, κάτι που δεν είναι επιθυμητό μέσα στην τουριστική σεζόν, στην οποία η Ελλάδα έχει ποντάρει τόσα πολλά. «Η Αθήνα δεν θέλει να τρομάξει τους τουρίστες», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Tags: απολύσειςδημόσιοι υπάλληλοιΕΡΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα