Κολλέγιο Αθηνών: Τον φεβρουάριο την αποθέωναν τον Ιούνιο την απέλυαν

Εκπαίδευση

Η καθηγήτρια που εργαζόταν στο κολλέγιο από το 1991 έπιασε το μικρό Σαμαρά να αντιγράφει στις 8 Ιουνίου του 2012 λίγες μέρες μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με την εφημερίδα το ΧΩΝΙ το κολλέγιο απέλυσε την καθηγήτρια λόγω "επαγγελματικής ανεπάρκειας".

Στην έγγραφη επιστολή

προς την εφημερίδα ΤΟ κολλέγιο επικαλέστηκε προφορικές(!) παρατηρήσεις που είχαν γίνει στην καθηγήτρια καθώς και μια έγγραφη επιστολή που της είχε στείλει ο διευθυντής του Γυμνασίου το Φεβρουάριο του 2012

Η έγγραφη επιστολή στο ΧΩΝΙ αναφέρει: "η εν λόγω εκπαιδευτικός μας, όπως εξέθεσαν ενόρκως συνάδελφοι της, παρουσίαζε απόδοση κατώτερη της αναμενόμενης για την οποία της είχαν γίνει σε χρόνο κατά πολύ πρότερο του καταγγελλόμενου συμβάντος επανειλημμένες παρατηρήσεις.

Η ίδια η καθηγήτρια αναφέρει στην εφημερίδα πως ουδέποτε την είχαν καλέσει να απολογηθεί για κάποιο παράπονο έστω προφορικό.

"Διαθέτετε τις σχετικές ικανότητες"

Ο βασικός λόγος της απόλυσης της καθηγήτριας Μπουλούτα σύμφωνα με το κολλέγιο, είναι η "ανεπάρκεια" της. Αυτό κατέθεσε η μάρτυρας του Κολλεγίου, συνδιευθύντρια Πολυάνθη Τσίγκου. Μάλιστα τόνισε πως δεχόταν παράπονα από γονείες και μαθητές, ενώ είπε ότι ένα χρόνο πριν είχε γίνει σχετική συζήτηση μεταξύ των διοικούντων και , τελικά, λόγω προβλημάτων υγείας της καθηγήτριας αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τότε στην απόλυση της.

Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει ένα πολύ νεότερο χρονολογικά έγγραφο, με ιδιαίτερη δημοσιογραφική αξία. Πρόκειται για την έγγραφη επιστολή του τότε διευθυντή τουτ Γυμνασίου Γρηγόρη Βασδέκη προς την καθηγήτρια Μπουλούτα. Πότε; Το Φεβρουάριο του 2012.Άρα αν υπήρχαν έστω και προφορικές διαμαρτυρίες για την ανεπάρκεια της καθηγήτριας, πόσο μάλλον συζήτηση από την απόλυσή της ήδη από μήνες πριν – σύμφωνα με την συνδιευθύντρια του Κολλεγίου θα έπρεπε να διαφαίνεται κάποια δυσαρέσκεια στην επιστολή του Διευθυντή. Λέει ο Διευθυντής στην καθηγήτρια: “Έχετε συμπληρώσει εικοσαετία στο σχολείο και η προσφορά σας σ’αυτό είναι πολυεπίπεδη» και «…καθώς διαθέτετε την απαιτούμενη παιδαγωγική και επιστημονική κατάρτιση αλλά και τις σχετικές ικανότητες. Προσέξτε.. με τη συγκεκριμένη επιστολή, όντως ο Διευθυντής εκφράζει στην καθηγήτρια παράπονα, που όμως έχουν να κάνουν με την προσωπική τους σχέση και όχι με την επαγγελματική της επάρκεια: «από την άλλη μεριά θεωρώ ότι είχαμε δημιουργήσει ένα κλίμα καχυποψίας και μεμψιμοιρίας στις μεταξύ μας σχέσεις.»! Αυτό είναι το χειρότερο σημείο για την καθηγήτρια σε όλη την επιστολή! Το χειρότερο που της χρεώνει είναι «κλίμα καχυποψίας και μεμψιμοιρίας» στις μεταξύ τους σχέσεις.

Σημειώστε ότι η επιστολή κοινοποιείται και στη συνδιευθύντρια Πολυάνθη Τσίγκου (και μάρτυρα του Κολλεγίου στην εκδίκαση της αγωγής της καθηγήτριας) . Επαναλαμβάνουμε:

Η συνδιευθύντρια του κολλεγίου κατέθεσε ότι λόγος απόλυσης της καθηγήτριας ήταν η ανεπάρκειά της. Άρα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία μιας «ανεπαρκούς» καθηγήτριας που σύμφωνα με τον διευθυντή της διαθέτει «την απαιτούμενη παιδαγωγική και επιστημονική κατάρτιση αλλά και τις σχετικές ικανότητες».

Τι άλλο προκύπτει. Ο συντάκτης αυτής της επιστολής, είπε στην καθηγήτρια ότι δεν εισηγήθηκε την απόλυσή κανενός. Επίσης, ο ίδιος άνθρωπος έγραψε τότε παρόμοιες επιστολές σε 5 ή 6 άλλους καθηγητές το ύφος των οποίων ήταν χειρότερο. Ωστόσο μόνο η Μπουλούτα απολύθηκε.

Εφημερίδα το ΧΩΝΙ

Tags: Κολλέγιο ΑθηνώνΣαμαράς
Keywords
Τυχαία Θέματα