Κύριε Security μπορώ να μπω στο Πανεπιστήμιό μου;

"Δεν πρόκειται να εισέρχεται κανείς στο Πανεπιστήμιο χωρίς να έχει δουλειά" αναφέρει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες κλείδωσε το ΕΚΠΑ και τους εργαζόμενους εντός του, στον "φόβο" των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Σαν να μην έφτανε αυτό, η αστυνομία βρέθηκε έξω από την Πρυτανεία και "υποδέχτηκε" με ξύλο και χημικά τους φοιτητές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στις διαγραφές φοιτητών, στα security

στα πανεπιστήμια, και τους αντιεκπαιδευτκούς νόμους.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντατικοποιούνται οι κινήσεις για τον λεγόμενο "θωρακισμό του Ελληνικού Πανεπιστημίου από τα φαινόμενα ανομίας". Σε σημερινό εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΤΟ ΕΘΝΟΣ", παρουσιάζεται ο νέος τρόπος φύλαξης των ΑΕΙ και ΤΕΙ όπου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα όλο και περισσότεροι πρυτάνεις προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, προκειμένου να ενισχυθούν με προσωπικό, καθώς τα περιστατικά ανομίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων έχουν καταντήσει ρουτίνα.

Ανάμεσα στα σχεδια των πρυτάνεων κεντρικών ΑΕΙ είναι:

Προσλήψεις προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες μέσω διαγωνισμού για την ενίσχυση της φύλαξης.

-Αύξηση των περιπολιών, ιδίως τις βραδινές ώρες, οπότε και καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά.

-Τοποθέτηση συναγερμών σε "ευαίσθητα" κτίρια μεγάλων ανώτατων ιδρυμάτων.

-Έλεγχος εισόδου (ξεκίνησε ήδη στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών), προκειμένου να εισέρχονται στο ίδρυμα μόνο όσοι έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο.

Διοικητικοί υπάλληλοι ΕΚΠΑ: Στάση εργασίας και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας

Σε στάση εργασίας από τις 11 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος.

«Μια φοιτητική κινητοποίηση δεν μπορεί να είναι ό λόγος για να κλείνει το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες να κλειδώνονται μέσα, ο περιβάλλοντας δε χώρος να τίθεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό που υποδηλώνεται από την ανακοίνωση της Πρυτανείας ότι ο τρόπος αυτός «….συνιστά χρήσιμο πρότυπο για την συνέχεια». Δηλαδή; Μήπως όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις των φοιτητών, των εργαζομένων, της πανεπιστημιακής κοινότητας συνολικά, θα ακολουθείται η τακτική του κλειδώματος και της διακοπής της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών;», αναφέρει η ανακοίνωση των διοικητικών ενώ καλεί την διοικητική αρχή του ΕΚΠΑ «να εγκαταλείψει τον ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο του αυταρχισμού και την άρνηση διαλόγου με τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας».

«Η δημοκρατία, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ο διάλογος είναι συστατικά στοιχεία της ίδιας της ύπαρξης του Πανεπιστημίου και της πανεπιστημιακής ζωής. Οφείλουμε να τα διαφυλάττουμε και ως κόρη οφθαλμού να τα περιφρουρήσουμε», καταλήγει σε ανακοίνωσή τους.

Tags: Θεόδωρος ΦροτσάκηςsecurityΑΕΙΤΕΙ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα