Λαμία: Τους ξεμπρόστιασαν οι φοιτητές για το παν. Στερεάς Ελλάδας

Κοινωνία

- Καταπέλτης ο πρόεδρος των φοιτητών για την αδιαφορία των τοπικών αρχόντων που άφησαν να τους "φύγει" το πανεπιστήμιο
- Αποφάσισαν να συσταθεί επιτροπή για να αποτρέψει το λουκέτο που έχει ήδη αποφασιστεί εδώ και πολύ καιρό !
Το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ένα ακόμη μνημόσυνο για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Τώρα θυμήθηκαν ότι πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούν για να το σώσουν. Δικαιολογίες και κορόνες πολλές. Από ουσία όμως τίποτα.
Η μόνη καθαρή φωνή, που δεν πήγε εκεί για να χαϊδέψει αυτιά ήταν αυτή του προέδρου των φοιτητών Ανδρέα Ευσταθίου, ο οποίος

όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση τους ξεμπρόστιασε κανονικά.
Με δυο λόγια τους είπε ότι είχατε την ευκαιρία το προηγούμενο διάστημα να αναπτύξετε το Πανεπιστήμιο για να μην κινδυνεύει σήμερα, αλλά εσείς αδιαφορήσατε. Όταν εμείς φωνάζαμε εσείς κοιμόσασταν ή στην καλύτερη περίπτωση ήσασταν ανίκανοι. Όπως και νάχει όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος είπε ο πρόεδρος των φοιτητών και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Σε πολλούς δεν άρεσε η τοποθέτηση του εκπρόσωπου των φοιτητών και μάλιστα δέχθηκε επίθεση από πολλούς, όπως και την προηγούμενη φορά. Φαίνεται πως η αλήθεια όταν μάλιστα βγαίνει από χείλη νέων αγνών ανθρώπων, πονάει περισσότερο.
Ο Δήμαρχος, ο οποίος αρνήθηκε τις ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης για το λουκέτο στο πανεπιστήμιο, σε μια κρίση ειλικρίνειας και σε ένα ξέσπασμα τα έβαλε με την Διοικούσα του Πανεπιστημίου λέγοντας. >, είπε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Κοτρωνιάς.
Ουσιαστικά μία πρόταση ειπώθηκε και με αυτήν ολοκληρώθηκε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο: "Την σύσταση μιας Επιτροπής που θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα σχέδια της Κυβέρνησης για οριστικό κλείσιμο του Πανεπιστημίου Στερεάς".
Η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση που κατατέθηκε ήταν του προέδρου του ΤΕΙ Λαμίας Σταύρου Καρκάνη ο οποίος συμφώνησε στην πρόταση για επιτροπή, αλλά με Ακαδημαϊκή στελέχωση και όχι τεχνοκρατική, όπως αρχικά είχε προτείνει ο Γιώργος Κοτρωνιάς.
Φυσικά όλοι καταδίκασαν τη απουσία από όλα τα Συμβούλια της Διοικούσας που για μια ακόμη φορά έλαμψε δια της απουσίας της...(εκτός του κ. Ζαχαρόπουλου).
Δείτε τι είπε αμέσως μετά στην κάμερα του LR o πρόεδρος των Φοιτητών Ανδρέας Ευσταθίου, ο οποίος τόνισε ότι πλέον χωρίζουν οι δρόμοι μας:

lamiareport.gr

Tags: Λαμίαπανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας
Keywords
Τυχαία Θέματα