Λίφτινγκ στην «Αθηνά»

Εκπαίδευση στον ΤύποΑνακοινώσεις

ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά», ενσωματώνοντας και προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αξιολόγηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ και κατάταξη των ιδρυμάτων, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με συντάκτες που καλύπτουν το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ.

Το υπ. Παιδείας θα προχωρήσει σε αλλαγές στο σχέδιο που αφορά στις συγχωνεύσεις
τμημάτων και σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης

Οι αλλαγές, είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, θα αφορούν αστοχίες και δεν θα έχουν σχέση με τοπικά συμφέροντα. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα συμπεριλάβει και προτάσεις που έχουν καταθέσει τα άλλα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) που στηρίζουν την κυβέρνηση.

ΔΗΜΑΡ και ειδικά αυτήν που προβλέπει πιο στενή συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Ο νέος «χάρτης» της ανώτατης εκπαίδευσης θα έχει διαμορφωθεί οριστικά τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ώστε να γνωρίζουν εγκαίρως οι φοιτητές ποια τμήματα θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό. Μάλιστα, ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο τμημάτων στα ΑΕΙ με θέμα το τουριστικό μάνατζμεντ./pp /pp Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:14px;line-height:17px;" /pp Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:14px;line-height:17px;">Κατά τα λοιπά, ο υπουργός είπε ότι θα ακολουθήσει αξιολόγηση των ιδρυμάτων με στόχο την κατάταξή τους, ενώ κάλεσε τις διοικήσεις των ΑΕΙ-ΤΕΙ να αναζητήσουν και πρόσθετα κονδύλια από χορηγίες κ.ά.

Αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο κ. Αρβανιτόπουλος επισήμανε πως πρόκειται για κρίσιμη διαδικασία και επανέλαβε ότι δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και δεν θα οδηγήσει σε απολύσεις. Το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση θα είναι έτοιμο την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ
Ανεστάλη το «λουκέτο» ύστερα από παρέμβαση

Αιτία ήταν η αδυναμία πραγματοποίησης οποιασδήποτε δαπάνης, λόγω της μη έγκρισης του προϋπολογισμού του ιδρύματος και του μη διορισμού του Συμβουλίου Διοίκησης.

Ν. ΤΡΙΓΚΑ - Β. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

ΕΘΝΟΣ

Tags: σχέδιο Αθηνά
Keywords
Τυχαία Θέματα