Λούκα Κατσέλη: "Πιο έντιμο να διαλυθεί και επίσημα το ΠΑΣΟΚ"

Tweet

Η Λούκα Κατσέλη ανακοινώνει επίσης, με σημερινή της συνέντευξη στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ότι η Κοινωνική Συμφωνία δεν θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές, αλλά θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια «κοινή προσπάθεια ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο». Την επισημοποίηση της διάλυσης του

ΠΑΣΟΚ, ως την πιο έντιμη επιλογή για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του, προτείνει η Λούκα Κατσέλη και κατηγορεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «κατάντησε την άλλοτε μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας».

"Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το ΠΑΣΟΚ δεν κατεβαίνει αυτόνομα σε εκλογική αναμέτρηση. Αυτό είναι το «επίτευγμα» της σημερινής του ηγεσίας, που κατάντησε την άλλοτε μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας.

Η δημιουργία της Ελιάς είναι μια απέλπιδα προσπάθεια του κ. Βενιζέλου και συγκεκριμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν στηρίξει τις πιο νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές να παρουσιαστούν ως δήθεν «κεντροαριστεροί» μέσα από ένα δήθεν νέο σχήμα.

Θεωρώ πιο έντιμο προς τους χιλιάδες ψηφοφόρους και τα στελέχη που αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ να επισημοποιηθεί η διάλυσή του και η ιστορία να κρίνει την προσφορά του στον τόπο", δηλώνει η πρώην υπουργός με σημερινή της συνέντευξη στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Η Λούκα Κατσέλη ανακοινώνει επίσης ότι η Κοινωνική Συμφωνία δεν θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές, αλλά θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια «κοινή προσπάθεια ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».

"Δεδομένης της ανάγκης συστράτευσης δυνάμεων για αλλαγή πορείας και αποφυγής διασποράς των ψήφων μόνο και μόνο για λόγους καταγραφής, η απόφαση που πήραμε είναι να μην κατέλθουμε αυτόνομα σ' αυτές τις ευρωεκλογές αλλά να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή προσπάθεια ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο", εξηγεί.

Παράλληλα, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη δικομματική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «εμπαιγμό και απόπειρα εξαγοράς ψήφου ενόψει ευρωεκλογών το κοινωνικό μέρισμα», ενώ στην ίδια σκληρή γλώσσα σημειώνει ότι «η αξιοπρέπεια των πολιτών που πληγώθηκε βάναυσα δεν εξαγοράζεται». Για τις επικείμενες κάλπες του Μαΐου εκτιμά ότι αν η αποδοκιμασία των κυβερνητικών κομμάτων και των «δορυφόρων» τους δεν είναι μεγάλη, η μνημονιακή πολιτική «όπως κι αν λέγεται» θα συνεχιστεί.

Τέλος, κρατά απόσταση από τον Γιώργο Παπανδρέου και τα σενάρια ολικής επαναφοράς του, δηλώνοντας επί λέξει: «Ο ευρύτερος χώρος της προοδευτικής Αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου δεν έχει ανάγκη μεσσίες...».

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Πηγή: stokokkino.gr

Tags: Λούκα ΚατσέληΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα