Μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στη Γαλλία

Tweet

Χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν σήμερα Πέμπτη σε πολλές πόλεις της Γαλλίας κατά της ακροδεξιάς, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Γαλλία, ξύπνα», «Όχι στο Μέτωπο του Μίσους» και «Κίνδυνος , το Εθνικό Μέτωπο προ των πυλών».

Οι μαζικές κινητοποιήσεις ήλθαν μετά την νίκη που πέτυχε στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν.

Η κατακραυγή είναι αποτέλεσμα των ρατσιστικών θέσεων του «Εθνικού Μετώπου», μέσα στις

οποίες περιλαμβάνονται η μείωση της εισροής μεταναστών από τους 200.000 το χρόνο σε 10.000, καθώς και την προτεραιότητα στην εργασία στους Γάλλους πολίτες.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση έλαβε χώρα στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 4.200 ανθρώπων, κατά την αστυνομία, και 8.000 κατά τους οργανωτές.

Στην πορεία έλαβαν μέρος κυρίως μαθητές και φοιτητές που φώναζαν τα «παραδοσιακά» συνθήματα εναντίον της άκρας δεξιάς: «Το F για τους Φασίστες, το N για τους Ναζί» (σ.σ. από τα αρχικά FN του Εθνικού Μετώπου) και «Πρώτη, δεύτερη, τρίτη γενιά: είμαστε όλοι παιδιά μεταναστών».

Εκατοντάδες νέοι κατέβηκαν επίσης στους δρόμους της Λιόν, της Τουλούζης, του Στρασβούργου, της Μασσαλίας και άλλων μεγάλων πόλεων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα φοιτητικών και μαθητικών ενώσεων και των νεολαιών του Σοσιαλιστικού και του Κομμουνιστικού κόμματος και των Οικολόγων.

Tags: ΓαλλίααντιφασισμόςΜαρίν Λε Πεν Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα