Με 70 κενά, μόνο στην ΠΕ στην Αν. Αττική, τελειώνει το 2013, του αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη

Tweet

Του αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, [email protected], και αναπληρωτή αιρετού Μαρκάκη Γιάννη, 6946389589, [email protected]

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος

Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Το 2013 τελειώνει με 70 κενά (15 δάσκαλοι τάξης!!!) στην ΠΕ στην Αν. Αττική.

Καμιά προοπτική κάλυψης τους από το Υπ. Παιδείας που αδιαφορεί και εγκαταλείπει τα σχολεία στην τύχη τους…

Ενημερωτικό συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ στις 18/12/2013

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, επαναφέραμε το ζήτημα των κενών όχι μόνο αυτών που υφίστανται από την αρχή της σχ. χρονιάς αλλά και αυτών που προκύπτουν από κάθε είδους απουσία γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άμεση προοπτική κάλυψης τους καθώς το Υπουργείο ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ αναπληρωτές – εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους – υπάρχουν 15 τάξεις χωρίς δάσκαλο!!! ενώ τα κενά μαζί με αυτά των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ/νσης Αν. Αττικής φτάνουν τα 70!!! Σ΄ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται:

- τα κενά για τα ολοήμερα που λειτουργούν χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο

- είτε τμήματα που είχε ζητηθεί το κενό τους καθώς έφταναν τα 26 παιδιά – για τα οποία διεκδικούσαμε να καλυφθούν από την αρχή της χρονιάς.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν τάξεις που είτε τα παιδιά μοιράζονται, είτε «λειτουργούν» με τα περισσεύματα των ωρών των άλλων δασκάλων –περιορισμένα και αυτά καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δάσκαλος του ολοήμερου στα ΕΑΕΠ ενώ έχουν καταργηθεί οι ώρες για ενισχυτική διδασκαλία και δεν «περισσεύουν» ώρες.

Δυστυχώς ούτε από τη διοίκηση δεν υπήρξε καμιά συγκεκριμένη ελπίδα κάλυψής τους καθώς το μόνο που περιμένει είναι κάποιες ελάχιστες επιστροφές συναδέλφων από άδεια μετά τις γιορτές και οι οποίες σε καμιά περίπτωση δε καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες.

Την ώρα που ζούμε αυτή την αθλιότητα στα σχολεία και το Υπουργείο δηλώνει ανερυθρίαστα ότι δεν έχει λεφτά για προσλήψεις αναπληρωτών – δε μιλάμε για τις σχολικές επιτροπές κλπ- είναι τεράστια πρόκληση ότι δίνονται τεράστια ποσά μέσω ΕΣΠΑ για την προώθηση της πολιτικής διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και της προσαρμογής της στις ανάγκες της αγοράς. Αποκαλύπτει τις προτεραιότητες του Υπουργείου και της κυβέρνησης των Μνημονίων και της χρηματοδότησης της ΕΕ, το γεγονός ότι δίνουν – μέσω ΕΣΠΑ - 5 εκατομμύρια μόνο για την Α΄ φάση του προγράμματος της αυτοαξιολόγησης – 600 χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το κάπνισμα ενώ εκατομμύρια από χορηγούς και «πάρτυ» γίνεται με διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα. Βέβαια ούτε ευρώ από όλα αυτά ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ για τα σχολεία τα οποία δεν έχουν καν δασκάλους!!! Προορίζονται μόνο για την κερδοφορία επιχειρήσεων, μηχανισμών και κάθε είδους λαμόγιων στην πλάτη των σχολείων!!!

Καλούμε τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και των γονέων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους γιατί αν δεν υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις δεν φαίνεται καμιά προοπτική εξασφάλισης της κανονικής λειτουργίας των σχολείων.

Να απελευθερωθούν επιτέλους οι συνάδελφοι που έχουν πάρει απόσπαση!

Στη συνεδρίαση οι δύο αιρετοί θέσαμε το τεράστιο πρόβλημα που παραμένει 4 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι, τυπικά, έχουν πάρει απόσπαση και στην πράξη παραμένουν στα σχολεία τους καθώς δεν έχει έρθει αντικαταστάτης. Οι εγκέφαλοι του υπουργείου δε θα μπορούσαν να σκεφτούν μεγαλύτερο βασανιστήριο για τους συναδέλφους, οι οποίοι αφού πέρασαν από 40 κύματα και μετά από τεράστια καθυστέρηση και ενστάσεις επί ενστάσεων πήραν την απόσπαση, παραμένουν όμηροι στα σχολεία τους και δεν μπορούν να φύγουν.

Η διοίκηση απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι αν δεν έρθουν οι αντικαταστάτες καθώς αυτό προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις.

Στα όρια της δ/νσης, δήλωσε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμη ώρα και συνάδελφο – όπου υπάρχει δυνατότητα ώστε να καλύπτουμε τα σχολεία έστω και μερικά και να απελευθερώνονται συνάδελφοι έστω για κάποιες μέρες να μετακινηθούν στο νέο σχολείο απόσπασής τους.

Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί νέο έγγραφο του ΠΥΣΠΕ στο Υπουργείο που να ζητάει την κάλυψη των κενών για να απελευθερωθούν οι συνάδελφοι.

Για τα κενά στα ΖΕΠ ενημερώθηκε το ΠΥΣΠΕ ότι τα κενά στα σχολεία που βγήκαν ήταν ύστερα από αίτηση των σχολείων. Επίσης, ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις σχολείων ακόμα και αυτές που έγιναν εκπρόθεσμες.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζήτησε το ΠΥΣΠΕ :

1 Έγινε ορισμός αναπληρώτριας προϊσταμένης στο 31ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (η συνάδελφος με το μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου)

2. Έγινε αλλαγή της απόφασης του ΠΥΣΠΕ για τον ορισμό υποδ/ντή ολοήμερου από την ημερομηνία της απόφασης και όχι από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων επικαλούμενη σχετική νομική πρόβλεψη. Θεωρούμε ότι δε φταίνε οι συνάδελφοι για την όποια διαδικαστική καθυστέρηση και δεν πρέπει αυτοί να βγουν χαμένοι.

3. Απορρίφθηκε η ένσταση συναδέλφου την οποία είχε ορίσει το ΠΥΣΠΕ ως υποδ/ντρια υπεύθυνη ολοήμερου και στη συνέχεια ανακάλεσε την απόφαση για να τοποθετήσει στη θέση της αναπληρωτή από ΕΣΠΑ για το ολοήμερο.

Η διοίκηση επικαλέστηκε την αδυναμία να δουλέψει ο αναπληρωτής σε άλλη θέση από αυτή του ολοήμερου καθώς αυτό προβλέπει το ΕΣΠΑ με το οποίο έγινε η πρόσληψη.

Οι δύο αιρετοί διαφωνήσαμε με την απόρριψη της ένστασης αλλά και συνολικά με τη διαδικασία των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ αντί αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εξηγήσαμε ότι οι δεσμεύσεις των προγραμμάτων ΕΣΠΑ δεν είναι πάνω από τους νόμους που κατοχυρώνουν την λειτουργία του σχολείου με βάση τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων και της κατανομής που αυτός αποφασίζει ενώ παράλληλα βάζουν εμπόδια στην αξιοποίηση όλου του εκπαιδευτικού δυναμικού και στην πρωινή ζώνη (πχ αναπληρωτές ΕΣΠΑ ΠΕ70).

4. Παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίαση, ύστερα από πρόταση του προεδρεύοντα, η αίτηση μετακίνησης συναδέλφου της ειδικής αγωγής καθώς μαζί με την τοποθέτηση της σχ. Συμβούλου ειδικής Αγωγής που ανακοινώθηκε στο ΠΥΣΠΕ και τεκμηρίωνε τη διαφωνία της με τη μετακίνηση, τέθηκε η ανάγκη για περισσότερα στοιχεία τόσο για την νομιμότητα της μετακίνησης όσο για την προσκόμιση στοιχείων που να βεβαιώνουν την ύπαρξη κενού στη θέση που ζητάει να μετακινηθεί (ειδικό Πεντέλης).

5. Ορίστηκε υποδ/ντρια στο ειδικό σχολείο Λαυρίου.

6. Έγιναν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα ΖΕΠ.

7. Έγιναν οι τοποθετήσεις αποσπασμένων από άλλο ΠΥΣΔΕ

8. Εγκρίθηκε η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε συνάδελφο.

9. Έγινε η απόλυση 2 συναδέλφων (με τη σύμφωνη γνώμη τους) με βάση το πιστοποιητικό δευτεροβάθμιας επιτροπής προκειμένου να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

Δήλωση : Στην αρχή της συνεδρίασης δηλώσαμε ότι η αποχή μας από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στα πλαίσια της κοινής δήλωσης 48 αιρετών από όλη τη χώρα συμβόλισε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πρωτοφανή δίωξη της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου για τη συνδικαλιστική της δράση. Συμμετείχαμε και προσωπικά στην κινητοποίηση στη Σπάρτη. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πολύ σοβαρής αυτής υπόθεσης και θα επανεξετάσουμε τη συμμετοχή μας στο ΠΥΣΠΕ ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης και με το αν επιχειρήσει η διοίκηση με την κάλυψη του Υπουργείου να ποινικοποιήσει στο πρόσωπο της συναδέλφου Ελισάβετ, την συνδικαλιστική δράση και την τοποθέτηση των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014

Tags: αιρετόςΚώστας Τουλγαρίδης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα