Μου έσπασαν τα δάχτυλα με σφυρί

Κοινωνία

Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣΜου έσπασαν τα δάχτυλα με σφυρίΣφήνωσαν το μισό του σώμα στο τζάμι της πόρτας του αυτοκινήτου και τον έσυραν για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο.

«Χρειάστηκε να κάνω εγχείρηση για να αποκατασταθεί η ζημιά στα δάχτυλά μου. Τα φάρμακα τα πλήρωσα εγώ γιατί δεν είχα ασφάλιση», λέει ο Μαχμούντ (αριστερά) για τις βασανιστικές στιγμές που έζησε στα χέρια των δύο... φίλων του αφεντικού.

ίδια ώρα, με ένα σφυρί χτυπούσαν τα χέρια του που προσπαθούσαν να πιαστούν από κάπου για να μην παρασυρθεί, σπάζοντάς του ένα ένα τα δάχτυλα... Επτά μήνες μετά, η μαρτυρία του 23χρονου Μαχμούντ συγκλονίζει./pp Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:14.44444465637207px;line-height:16.99652862548828px;"Δεν είναι μόνο η πρωτοφανής βία που ο ίδιος υπέστη, είναι και το γεγονός ότι οι βασανιστές του, που κυκλοφορούν ελεύθεροι, ήταν οι βασικοί «πρωταγωνιστές» της αιματηρής επίθεσης σε βάρος απλήρωτων εργατών που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη... Ο 27χρονος Γιώργος Χαλούλος και ο 39χρονος Θεόδωρος Αποστολόπουλος που σήμερα κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι, σύμφωνα με τις Αρχές, τα ίδια πρόσωπα που και τον Αύγουστο του 2012 είχαν σοκάρει το πανελλήνιο με τις απίστευτης αγριότητας πράξεις τους./pp Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:14.44444465637207px;line-height:16.99652862548828px;">«Κι εγώ, τότε, το μόνο που ζητούσα ήταν να πάρω τα λεφτά που μου χρωστούσαν», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Μαχμούντ, που σήμερα έχει φύγει από την περιοχή της Βουπρασίας και δουλεύει σε χωράφια άλλης περιοχής στην Πελοπόννησο.

Ο 14χρονος Κάσεμ και ο 15χρονος Σάι Πουρ είναι δύο από τους ανήλικους που εργάζονται στα χωράφια.

Περίπου ένα χιλιόμετρο μετά, ο Αιγύπτιος μετανάστης έπεσε ματωμένος στο έδαφος. Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε. Περίοικοι που τον είδαν, έσπευσαν να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και από εκεί, όταν διαπιστώθηκε η σοβαρότητα του περιστατικού, στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Αφού έκανε την εγχείρηση και η κατάστασή του βελτιώθηκε, σύρθηκε και μέχρι την αστυνομία.

Σε αυτό συνεργάζονται με τους «ομαδάρχες» των αλλοδαπών υποψήφιων εργατών, οι οποίοι ενημερώνουν τους «δικούς» τους και προσφέρουν τελικά για εργασία όσα «κεφάλια» τους ζητηθούν. Οι συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης θυμίζουν άλλες εποχές... Εκατοντάδες στοιβάζονται στις μικρές παραγκουπόλεις που έχουν στηθεί στις παρυφές των κτημάτων.

Ωστόσο, εκδηλώνονται συχνά βίαια περιστατικά, όπως στην απεργία του 2008, όταν την ώρα της συγκέντρωσης οι ντόπιοι ιδιοκτήτες οργάνωσαν αντισυγκέντρωση και οπλισμένοι με ξύλα και καραμπίνες επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους εργάτες και ξυλοκοπούσαν όποιον έβρισκαν. Τελικός απολογισμός τουλάχιστον τέσσερις εργάτες τραυματισμένοι στο νοσοκομείο...

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita