Ο πρώην αντιπρύτανης Παντείου δηλώνει αθώος

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 5/7/2012

Ενώπιον της Δικαιοσύνης εμφανίστηκε ο πρώην αντιπρύτανης του Παντείου Παναγιώτης Γετίμης, ο οποίος σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε -με οκτώ ακόμη άτομα- σε κάθειρξη 14 ετών για οικονομικές ατασθαλίες εις βάρος του πανεπιστημίου ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 1992-1998.

Ο κ. Γετίμης, ο οποίος κατά

την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Πενταμελούς Εφετείου βρισκόταν στη Γερμανία όπου διαμένει και διδάσκει στο πανεπιστήμιο, επέστρεψε χθες στην Αθήνα και εμφανίστηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης προκειμένου να «ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου εξαντλώντας τα ένδικα μέσα μέχρι την τελική αθώωσή μου».

Σε επιστολή που υπογράφει ο κ. Γετίμης, ο οποίος καλείται να εκτίσει την ποινή που του επεβλήθη στη φυλακή, υποστηρίζει για τους καθηγητές που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ότι «είμαστε αθώοι». Ο ίδιος χαρακτηρίζει την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου «εντελώς αναιτιολόγητη και άδικη», καθώς κατά τη διαδικασία «δεν προέκυψε ούτε ένα επιβαρυντικό στοιχείο για τους πρυτάνεις. Η καταδίκη εμού και των συναδέλφων μου καθηγητών υπαγορεύτηκε από ξένα προς τη δικαιοσύνη κριτήρια και σκοπιμότητες», επισημαίνει ο πανεπιστημιακός, δηλώνοντας ότι προσδοκά δικαίωση από τον Αρειο Πάγο. «Η κρίση της Δικαιοσύνης δεν έχει ακόμη εξαντληθεί και μπορεί να επανορθώσει την αδικία», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα