Οδοντίατροι με ιατρείο, ταμπέλα αλλά... χωρίς πτυχίο!

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ Και οι δύο «γιατροί», υπήκοοι Γεωργίας, συνελήφθησανΗ Οικονομική Αστυνομία επισκέφθηκε τους δύο οδοντίατρους για φορολογικό έλεγχο, αλλά διαπίστωσε ότι δεν είχαν καν αποφοιτήσει

Παρίσταναν τους γιατρούς και είχαν πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο. Μάλιστα, στο μπαλκόνι, που «έβλεπε» στην Αχαρνών, είχαν και ταμπέλα φαρδιά-πλατιά με το όνομά τους. Η Οικονομική Αστυνομία τούς... επισκέφθηκε για να τους πραγματοποιήσει φορολογικό έλεγχο, αλλά έπιασε «λαβράκι»: οι δύο οδοντίατροι δεν είχαν ούτε καν πτυχίο!

Η υπόθεση

αποκαλύφθηκε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία δυσαρεστημένου ασθενούς στην ΕΛ.ΑΣ. για μη απόδοση αποδείξεων. Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας. Οι ειδικοί όμως βρέθηκαν προ δυσάρεστης εκπλήξεως όταν διαπίστωσαν ότι οι δύο «γιατροί» δεν είχαν αποφοιτήσει καν από το πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Γεωργίας, μια 34χρονη και έναν 27χρονο, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν διαμορφώσει έναν χώρο ως οδοντιατρείο και εξυπηρετούσαν κανονικά ασθενείς χωρίς να διαθέτουν το αντίστοιχο πτυχίο. Και οι δύο συνελήφθησαν.

Κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου δεν βρέθηκαν τα προβλεπόμενα βιβλία και βρέθηκαν επτά τετράδια με ιδιόχειρες ξενόγλωσσες σημειώσεις, με ονόματα, ημερομηνίες, καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά που λάμβαναν παράνομα οι αλλοδαποί από τους ασθενείς τους, 80 επαγγελματικές κάρτες, ένα μπλοκ σημειώσεων με το επαγγελματικό λογότυπο της συλληφθείσας και το ποσό των 800 ευρώ.

Η έρευνα της Αστυνομίας θα συνεχιστεί, ενώ παράλληλα ενημερώνονται η αρμόδια Εφορία, η Περιφέρεια Αττικής και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος για την επιβολή των σχετικών φόρων και προστίμων.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ -ΕΘΝΟΣ, 27/4/2012

Keywords
Τυχαία Θέματα