Οι δάσκαλοι του Σικάγο ξανά στο δρόμο - Φωτορεπορτάζ

Κοινωνία

Πάνω 130 συλλήψεις έκανε η αστυνομία του Σικάγο χθες κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης δασκάλων και καθηγητών, που εναντιώνονται στο κλείσιμο 54 δημόσιων σχολείων. Ο δήμαρχος του Σικάγο Rahm Emanuel αρνήθηκε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τους καθηγητές καθώς φαίνεται είναι ήδη προαποφασισμένο το λουκέτο.

Στα συγκεκριμένα σχολεία

πηγαίνουν κατα βάση μαθητές μειονοτήτων και υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στον αποκλεισμό των μαθητών από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης είναι έντονος ο φόβος αυτών που θεωρούν ότι θα αυξηθεί ο κίνδυνος της ασφάλειας των μαθητών, καθώς θα πρέπει να διασχίζουν καθημερινά τις περιοχές όπου υπάρχει έντονη αύξηση εγκληματικότητας λόγω της δραστηριοποίησης συμμοριών.

Οι διαδηλωτές μπροστά στο δημαρχείο έκαναν καθιστική διαμαρτυρία και φώναξαν «σώστε τα σχολεία μας» και καλούσαν το δήμαρχο να παραιτηθεί. Στα πλάκάτ έγραψαν επίσης «προστατέψτε τα παιδιά μας» , «Ισχυρά σχολεία» «Ισχυρή γειτονιά» .

Τα σχολεία θα σταματήσουν να λειτουργούν από την αρχή του σχολικού έτους 2013-2014 ενώ ήδη από το 2001 έχουν τερματίσει τη λειτουργία τους 100 σχολεία. Η συντριπτικοί πλειοψηφία των μαθητών που επηρεάστηκαν από τα λουκέτα ήταν μαύροι.

Tags: Σικάγοδάσκαλοιδιαδηλώσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα