Όλοι στις συγκεντρώσεις στις 16:00 στο Ραδιομέγαρο και στην ΕΡΤ3

Tweet

Η alfavita.gr θα έχει συνεχή ενημέρωση από την ΕΡΤ - Ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό

Λίγο μετά τις 04:00, από την πίσω πόρτα του Ραδιομεγάρου. Συλλήψεις εργαζόμενων της ΕΡΤ, απωθούν προς την πλατεία Αγίας Παρασκευής όσους επιχειρούν να πλησιάσουν.

Οι εργαζόμενοι της

ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Δείτε σχετικές αναρτήσεις

<p><a data-cke-saved-href="http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%8... href="http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%8... target="_blank">Ελεύθερη παραμένει η ΕΡΤ3- Όλοι στη Λ. Στρατού</a></p> <p><a data-cke-saved-href="http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B... href="http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B... target="_blank">Συλλαλητήριο στις 4μμ στην πλ. Αγίας Παρασκευής</a></p> <p><a data-cke-saved-href="http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%A... href="http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%A... target="_blank">Παρεμβάσεις, Κινήσεις, Συσπειρώσεις Δημοσίου: Ολοι τώρα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ</a></p> <p><a data-cke-saved-href="http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE... href="http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE... target="_blank">Ε ΕΛΜΕ Αθήνας: Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ - 3ωρη στάση και συγκέντρωση στην ΕΡΤ</a></p> <p><a data-cke-saved-href="http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B3-%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE... href="http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B3-%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE... target="_blank"><span style="color:#0000cd;">Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Μπήκαν νύχτα στην ΕΡΤ! Κάλεσμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ</span></a></p> <hr /> <p><img data-cke-saved-src="http://www.aragma.gr/sites/aragma.gr/files/u11/71113a8.jpg" src="http://www.aragma.gr/sites/aragma.gr/files/u11/71113a8.jpg" /></p> <hr /> <p>Ακούστε το ηχητικό από τα τελευταία λεπτά της εισβολής των ΜΑΤ</p> <div> <iframe frameborder="no" height="166" scrolling="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks... width="100%">

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ. Η είσοδος στο κτίριο έχει απαγορευτεί. Επί τόπου συγκεντρώνονται απολυμένοι της ΕΡΤ και πολίτες που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα. Η επιχείρηση άρχισε περίπου στις 4:20 το πρωί με αποκλεισμό του χώρου και εντολή του εισαγγελέα στους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει την είσοδο στο ραδιομέγαρο και των εκπροσώπων των ενώσεων Τύπου. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνοπούλου ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος εκπροσώπων των συνδικαλιστικών ενώσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η παράδοση - παραλαβή του τεχνικού και άλλου εξοπλισμού του ραδιομεγάρου. Μήνυμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ: «Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. »Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας. »Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός. »Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέασή σας»!Tags: ΕΡΤεισβολήΜΑΤχαράματα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα