Ομόφωνη απάντηση των καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο θέμα "ανάθεσης υπερωριών"

Ανακοινώσεις

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας

Προς

· Σχολεία του Νομού Μαγνησίας

· ΕΛΜΕ Μαγνησίας

· ΟΛΜΕ

· ΜΜΕ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ»

Εδώ και ενάμιση μήνα το σχολείο μας (2ο ΕΠΑΛ

Ν. ΙΩΝΙΑΣ), έχει λειτουργικό κενό μαθηματικού, πλήρους ωραρίου, κάτι που φυσικά είναι σε γνώση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Δ.Δ.Ε. μεταφέρει την ευθύνη στο σύλλογό μας και προκρίνει σαν λύση την ανάθεση υπερωριών στο μόνιμο προσωπικό, μια πρακτική που είναι γενική κατεύθυνση σ’ όλη την επικράτεια. Θεωρούμε ότι αυτή η μεθοδευμένη διαδικασία σε μια εποχή υψηλής ανεργίας (που ειδικά στους νέους επιστήμονες ξεπερνά το 50%) και απολύσεων είναι ανεπίτρεπτη και πρόδηλα αντικοινωνική.

Ενώ η ανάθεση υπερωριών προβλέπεται για να αντιμετωπίσει έκτακτες και προσωρινές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, επιχειρείται να μετατραπεί με τη συνέργεια διοικητικών οργάνων αλλά και συλλόγων εκπαιδευτικών σε μηχανισμό ελαστικοποίησης του εργασιακού καθεστώτος, καταστρατηγώντας νόμους (1566/85 άρθρο 17 και άρθρο14 παρ. 16, 3848/10 άρθρο 5, 4024/2011 άρθρο 20), οι οποίοι προβλέπουν ότι σε περίπτωση που υπάρχει λειτουργικό κενό, αυτό καλύπτεται με την πρόσληψη αναπληρωτή ή αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου

Επίσης η σημαντική επιβάρυνση του ωραρίου, έχει σαν αποτέλεσμα την σωματική, πνευματική και ψυχολογική καταπόνηση του εκπαιδευτικού, που αναπόφευκτα επηρεάζει την εκπαιδευτική λειτουργία και τελικά λειτουργεί σε βάρος των μαθητών.

Για τους παραπάνω λόγους, ομόφωνα οι καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ δεν συναινούν στην ανάθεση υπερωριών, αντίθετα ζητούν από την επίσημη πολιτεία να καλυφθεί πάραυτα το κενό μαθηματικού από τους σχετικούς πίνακες ανέργων εκπαιδευτικών, που πιθανότατα κάποιος να έχει άμεσα ανάγκη αυτών των λιγοστών χρημάτων του αναπληρωτή ή αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου, που πιο πάνω αναφέραμε.

Tags: ΕΠΑΛυπερωρίες
Keywords
Τυχαία Θέματα