Ομόφωνη αθώωση για τον βιασμό της φοιτήτριας

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καβάλας αθώωσε ομόφωνα τους δύο άνδρες που κατηγορούνταν για τον βιασμό μια 21χρονης φοιτήτριας από την Ξάνθη το 2015, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση μέθης στην οποία αυτή βρισκόταν.

Απαλλακτική των κατηγοριών για τους δυο άντρες ήταν και η πρόταση του εισαγγελέως της έδρας με τον οποίο ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου. Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της νεαρής κοπέλας και εξέδωσε αθωωτική απόφαση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η νεαρή κοπέλα υποστήριξε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Φεβρουαρίου 2015 οι δυο άντρες εκμεταλλεύτηκαν τη μέθη της και την οδήγησαν στο σπίτι του 35χρονου, όπου την προέτρεψαν σε χρήση κάνναβης και στη συνέχεια την εξανάγκασαν σε ερωτική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή της.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δυο αντρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 γραμμάρια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Καθοριστική για την κρίση του δικαστηρίου φαίνεται πως ήταν η κατάθεση του ιατροδικαστή Θράκης.

Υποστήριξε ότι δεν διαπίστωσε σημάδια βιασμού ή άσκησης βίας όταν εξέτασε την κοπέλα, αλλά μόνο ίχνη σεξουαλικής επαφής και ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν κατανάλωση αλκοόλ από τη νεαρή φοιτήτρια, αλλά όχι ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατάθεση του ιατροδικαστή βασίστηκε και η πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή, καθώς εκτίμησε ότι δεν αποδείχτηκε το αδίκημα του βιασμού.

βιασμόςδίκηαθώωση
Keywords
Τυχαία Θέματα