Π. Λαφαζάνης: Το μέγα σκάνδαλο της ΑΤΕ, η εξαπάτηση των εργαζομένων και η αγροτική καταστροφή

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Π. Λαφαζάνης: ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΤΕ, Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ.ΛΑΦΑΖΑΝΗ
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ TOY Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ TOY Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ.
Συγκλήθηκε την Παρσκευή (3/8) η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία κλήθηκαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους για τις εξελίξεις στηνΑγροτική Τράπεζα Ελλάδας (ΑΤΕ) ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιώργος Προβόπουλος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ δίπλα τους βρισκόταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ.Σταϊκούρας.
Να υπογραμμίσουμε ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν εντελώς μονόπλευρα, ψευδέστατα και προπαγανδιστικά υπέρ των Γ. Στουρνάρα και Γ.Προβόπουλου την συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ οι τελευταίοι όχι μόνο στριμώχτηκαν αλλά σχεδόν κατατροπώθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον ένα βουλευτή του ΚΚΕ που παρευρέθη αλλά ακόμα και από τους περισσότερους βουλευτές εκ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση!
Στην αρχή της συζήτησης στην Επιτροπή της Βουλής και αμέσως μετά τα διαδικαστικά που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Αντ. Μπέζας, ζήτησε το λόγο και παρενέβη ο Παναγ. Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν κάλεσε στην Επιτροπή για να εκθέσει τις απόψεις του, τον Διοικητή της ΑΤΕ Θόδωρο Πανταλάκη, όπως είχαν ζητήσει οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της διαρκούς επιτροπής.
Ολόκληρη η σχετική στιχομυθία Α. Μπέζα και Παναγ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση. Επειδή είναι η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής μας, θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί την εκλογή μου στη θέση του Πρόεδρου, και να ευχηθώ σε όλους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που υπάρχει, καλή δύναμη και καλή συνεργασία. Πρέπει επίσης να πω, ότι στο Προεδρείο της Επιτροπής είναι μαζί μου και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ο κύριος Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και ως Γραμματέας ο κύριος Χρήστος Γκόκας.
Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ.6 του Κ.τ.Β. της Βουλής, για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος. Πρέπει να πω επίσης ότι η συζήτηση προκλήθηκε μετά από αίτημα των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στηνΟικονομική Επιτροπή, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, για ακρόαση του Υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή και με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Βουλής. Θεωρήσαμε επίσης σκόπιμο, εκτός από τον Υπουργό των οικονομικών να παρίσταται και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο κύριος Προβόπουλος, μιας και η Τράπεζα της Ελλάδος εμπλέκεται άμεσα στις πρόσφατες εξελίξεις για την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το άρθρο 91 του Κανονισμού της Βουλής, οι Διαρκές

Keywords
Τυχαία Θέματα