ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Συλλαλητήριο για την παιδεία Παρασκευή 15/11

Tweet

mailto:[email protected]

http://pameekpira.wordpress.com/

http://www.edupame.gr/

τηλ. επικοινωνίας:6972083058, 6949944469

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗΣ OΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

· Συλλαλητήριο για την παιδεία Παρασκευή 15 Νοέμβρη 6μμ πλ. Ελευθερίας.

· Εορτασμός 40ης

επετείου Λαϊκής Εξέγερσης Πολυτεχνείου Κυριακή 17 Νοέμβρη 6 μμ Λιοντάρια.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τα Εργατικά Σωματεία και τους φορείς που κάνουν πράξη το σύνθημα:

«ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ,

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ»

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους και όλο το Λαό του Ηρακλείου, ώστε, Μαζικά, Αγωνιστικά να συμμετέχουμε σε αυτό κάλεσμα, για Συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Νοέμβρη 6μμ πλ. Ελευθερίας και για τον εορτασμό της 40ης επετείου Λαϊκής Εξέγερσης Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοέμβρη 6 μμ Λιοντάρια.

Στην κοινή ανακοίνωση τους, τα παρακάτω Σωματεία και φορείς:

«Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών “Γαλάτεια Καζαντζάκη”

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου

Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου» τονίζουν την ανάγκη να προβληθεί και να υιοθετηθεί η πρόταση για το σχολείο που έχει ανάγκη σήμερα η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Η διεκδίκηση του σχολείου, της εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα που ονειρευόμαστε δεν περιορίζεται μόνο στους 4 τοίχους του σχολείου, πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού και ιδίως των εργατικών συνδικάτων, των γυναικών, της νεολαίας, της διανόησης, των λαϊκών οικογενειών.

Αποφασίσαμε να πάρουμε την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας στα χέρια μας. Να ακουστεί δυνατότερα η φωνή μας !

Προβάλλουμε μία συνολική πρόταση για την παιδεία, αποκαλύπτοντας τους ενόχους χωρίς φόβο. Η ανεργία και η οικονομική ανέχεια που μαστίζουν τη ζωή μας, έχουν τις ίδιες αιτίες με την κατάσταση στην εκπαίδευση, στην υγεία και είναι αποτέλεσμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια, της εξουσίας του κεφαλαίου. Η αμφισβήτηση αυτής της εξουσίας αποτελεί και την πεμπτουσία του αγώνα. Πρέπει να είναι συνολική και όχι μόνο στο να πέσει απλά μία κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας το ίδιο παλιό σκηνικό “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”. Είναι παραπλάνηση το όχι στην Τρόϊκα αλλά ναι στην ΕΕ. Είναι τυχοδιωκτισμός το όχι σε τρόϊκα - ΕΕ στο κίνημα και ναι στην ΕΕ σε πολιτικό επίπεδο. Δεν σέρνεις τα “εξ αμάξης” σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ από τη μια και από την άλλη παρέα μαζί τους στα συλλαλητήρια. Μόνο όταν δείχνεις τον ένοχο χωρίς κομπιάσματα, μόνο όταν έρχεσαι σε ρήξη μαζί του και προβάλλεις μια συνολική κατεύθυνση μπορεί να έχει αποτελέσματα ο αγώνας. Γιατί μόνο τότε μπορείς να κερδίζεις μικρές νίκες και να βελτιώνεις τη ζωή σου.

Για μας η πρόταση για το “ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό βασικό σχολείο” συνοδεύετε με βαθύτερες αλλαγές στην κοινωνία που ανατρέπουν την εξουσία σχολαρχών, πολυεθνικών και ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο λαός, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, θα οικοδομούν τη δική τους εξουσία.

Μόνο σε τέτοια βήματα και όχι σε ανούσιες κουβέντες χωρίς στόχο και προοπτική θα έρθουν μαζί μας εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες, γυναίκες, νεολαία, φοιτητές και μαθητές.

Η κοινή μας δράση, με αφορμή το λαϊκό πρόβλημα της παιδείας θέλουμε να αναδείξει ότι τελικός στόχος της πάλης τη εργατικής τάξης πρέπει να είναι η Ανατροπή των πολιτικών που εξωραΐζουν το σύστημα, θεοποιούν το μονόδρομο της ΕΕ που ενισχύει τα μονοπώλια. Για να έρθει στο προσκήνιο η μόνη εφικτή για το συμφέρον του λαού λύση που είναι η δική του εξουσία. Μήνυμα που αποκτά την ξεχωριστή επικαιρότητα με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

•Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος για το “νέο Λύκειο”!

•Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ και να μην απολυθεί κανένας καθηγητής.

•Κατάργηση του έτους μαθητείας σε ΕΠΑΛ. Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση.

•Πλήρης σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην κατάργηση των ΣΣΕ. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής

αργίας.

•Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, ειδικότητες, βιβλία, εποπτικά μέσα και υλικοτεχνική υποδομή.

•Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Συνέχιση της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων με δασκάλους, άλλο προσωπικό και υποδομές. Αναβάθμιση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

•Χρηματοδότηση τώρα όλων των σχολείων και των σχολικών επιτροπών.

•Σχολεία σύγχρονα και ασφαλή. Αντισεισμικός έλεγχος και άμεσα μέτρα αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης των σχολείων που προκύπτουν από τους ελέγχους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

•Μόνιμη πρόσληψη φυλάκων, καθαριστριών, επιστάτη, διοικητικού προσωπικού, βιβλιοθηκονόμων, και ειδικού επιστημονικού προσωπικού για τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου και τη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

•Όχι στα 30άρια τμήματα. Με 15 μαθητές στην Α'θμια και 20 μαθητές στην Β'θμια. Εργαστήρια 10 μαθητών στις κατευθύνσεις και στα ΕΠΑΛ.

•Να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους μαθητές, τους νέους που σπουδάζουν ανεξάρτητα από την ασφάλιση των γονιών τους.

•Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων. •Δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των Δήμων».

ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

Συλλαλητήριο για την παιδεία Παρασκευή 15 Νοέμβρη 6μμ πλ. Ελευθερίας.

Εορτασμό 40ης επετείου Λαϊκής Εξέγερσης Πολυτεχνείου

Κυριακή 17 Νοέμβρη 6 μμ Λιοντάρια.

ΠΑΜΕ ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ http://pameekpira.wordpress.com/ Ηράκλειο, 12 Νοεμβρίου 2013

· Όχι στο νόμο για το “νέο λύκειο”. Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν 12χρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο.

· Όχι στις απολύσεις. Πλήρης σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην κατάργηση των ΣΣΕ και της Κυριακής αργίας.

· Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, ειδικότητες, βιβλία, εποπτικά μέσα και υλικοτεχνική υποδομή, φύλακες, καθαρίστριες, βιβλιοθηκονόμους, σχολικούς γιατρούς, κ.ά. .

· Χρηματοδότηση τώρα όλων των σχολείων και των σχολικών επιτροπών.

· Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και στα 30άρια τμήματα. Αντισεισμικοί έλεγχοι και θωράκιση όλων των σχολείων. Σχολεία σύγχρονα και ασφαλή.

· ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους μαθητές, τους νέους που σπουδάζουν ανεξάρτητα από την ασφάλιση των γονιών τους.

· Δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

· Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των Δήμων.

Tags: ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ηρακλείουεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα