ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ρόδου: Ανακοίνωση

Ανακοινώσεις

Επιτακτική η ανάγκη ο κάθε συνάδελφος, ο κάθε εργαζόμενος να πάρει στα χέρια του τον αγώνα, να μην βασιστεί σε ηγεσίες που τον υπονομεύουν.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει πάρει τον αυταρχικό κατήφορο. Αυτοί οι ίδιοι που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση καθημερινά, τους λοιδορούν, τους κατηγορούν για την κρίση και παράλληλα τους απειλούν όταν διεκδικούν.

Ο λαός μπορεί και πρέπει να τους σταματήσει! Αυτό που τους τρομάζει είναι ο οργανωμένος αγώνας, η ενότητα των εργαζομένων. Τοπικά οι μαζικοί αγώνες των εκπαιδευτικών μαζί με τους

γονείς έπιασαν τόπο, σε Ρόδο, Κω και Κάλυμνο όπου και δεν έγινε καμία συγχώνευση.

Η ανάγκη για κοινό αγώνα εκφράστηκε και στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης 4 Ιουνίου 2013, όπου και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ να οργανώσει ΑΜΕΣΗ συνάντηση με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και να οργανώσει πανροδιακό, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση, αλλά και γενικότερα στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου συνεδρίασε το ΔΣ και αποφάσισε κάλεσμα γονέων και κηδεμόνων για την Τετάρτη 19 Ιουνίου 7:30μμ στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου με κείμενο-πρόσκληση που θα αναφέρεται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ κατέθεσε κείμενο-πλαίσιο για το κάλεσμα προς τα ΔΣ των σωματείων της Ρόδου που εγκρίθηκε ομόφωνα με την παρατήρηση να προστεθεί ιδιαίτερη αναφορά για τα θέματα υγείας και τον ΕΟΠΠΥ. Η συνάντηση για τα σωματεία ορίστηκε για την Τρίτη 25 Ιουνίου. Ο Πρόεδρος του ΔΣ ανέλαβε να συντάξει και να ολοκληρώσει τα δύο κείμενα.

Συνάδελφοι, οι καθημερινές ραγδαίες εξελίξεις απαιτούν ταχύτατες κινήσεις από πλευράς κινήματος, δυστυχώς όμως ο πρόεδρος έστειλε την πρόσκληση, το κάλεσμα των γονέων, την Παρασκευή, όταν πλέον τα περισσότερα σχολεία είχαν τελειώσει τις εξετάσεις κι έτσι υποβαθμίστηκε η δυνατότητα ενημέρωσης των γονέων μέσω των μαθητών. Όσο αφορά το κάλεσμα των σωματείων ακόμα δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας!

Αναφορικά με την γενική απεργία της Πέμπτης 13 Ιουνίου ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση, την ημέρα πριν την απεργία, για να παρθεί απόφαση του ΔΣ για απεργιακό κάλεσμα. Εκτός από τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ και τον Κ. Ρακόπουλο (ΑΕΚΚ) οι παρόντες εκπρόσωποι από ΔΑΚΕ και ΑΕΚΚ! ήταν κατά του καλέσματος, δηλαδή της πραγματοποίησης της απεργίας σε συνθήκες επιστράτευσης (Απόντες ήταν ο Α. Κουντούρης από την ΑΕΚΚ και η Α. Μυρωνάκη από την ΠΑΣΚ).

Στην πράξη την απεργία της Πέμπτης, τοπικά και πανελλαδικά, τη στήριξαν στην πλειοψηφία τους οι εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αυτοί δηλαδή που κατηγορήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τους σημερινούς απεργοσπάστες ως ενδοτικοί στα σχέδια της κυβέρνησης!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το πως φθάσαμε ως κλάδος στην προληπτική επιστράτευση είναι ένα θέμα που έχουμε τοποθετηθεί και αξίζει να συζητηθεί. Σημερινή όμως ανάγκη μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι αλλά και στα σχέδια για ένα ακόμα αντιδραστικότερο σχολείο είναι η αντίσταση του κλάδου και των λαϊκών στρωμάτων.

Η επιστράτευση που όπως είναι γνωστό αφορούσε τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, πρέπει να σπάσει και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με όρους πολιτικού αγώνα. Η απεργία της 13ης Ιούνη ήταν η πρώτη ευκαιρία να δείξει ο κλάδος μας την αποφασιστικότητα του όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις τελευταίες γενικές συνελεύσεις. Για άλλη μια φορά οι ηγεσίες τοπικά και κεντρικά δεν θέλησαν να ηγηθούν του κλάδου, υπάκουσαν στην εντολή πολιτικής επιστράτευσης, στο φόβο και την υποταγή, την ίδια στιγμή που κάνουν βαρύγδουπες αναφορές για κυβερνητικές χούντες! Ο διασπαστικός τους ρόλος φάνηκε εξάλλου και στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για την επιστράτευση, 14 Μαΐου, όπου ανοικτά η ΟΛΜΕ κάλεσε σε απεργοσπασία τους καθηγητές!

Συνάδελφε

Οι αγώνες γίνονται κόντρα στους νόμους με ανυπακοή και απειθαρχία

Πάρε την τύχη στα χέρια σου, προσπέρασε τις συμβιβασμένες ηγεσίες και αγωνίσου για τα εργατικά σου δικαιώματα, το δικαίωμα σου στην σταθερή εργασία, την δωρεάν υγεία, για το σχολείο των λαϊκών αναγκών.

Ρόδος 15/6/2013

Tags: ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ρόδου
Keywords
Τυχαία Θέματα