Παρασκευή 20/9: Κρίσιμο να ανέβουν τα ποσοστά συμμετοχής στα επίπεδα της Δευτέρας - Τρίτης, του Γιάννη Αντωνιάδη

Tweet

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9: ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ-ΤΡΙΤΗΣ

Γιάννης Αντωνιάδης, Φυσικός

ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Συνάδελφοι/ισσες:

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους μας για τα πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία τις προηγούμενες ημέρες. Ξεπέρασαν τις προβλέψεις και του πιο αισιόδοξου. ΟΛΟΙ μας, θεωρώ, κάναμε και το κάτι παραπάνω από αυτό που προγραμμάτιζαμε την προηγούμενη εβδομάδα, παρά τις μεγάλες οικονομικές

δυσκολίες. Τα δε συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Δευτέρα και ιδίως την Τετάρτη ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σε συμμετοχή και παλμό. Εγώ στη Θεσσαλονίκη αναρρωτιόμουν: πού βρέθηκαν τόσοι συνάδελφοι; (!)

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή μας όμως μετά και από τη φυσιολογική “κοιλιά” που μπορεί να παρατηρήθηκε στα ποσοστά συμμετοχής μετά τις τρεις πρώτες ημέρες:

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ, ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ-ΤΡΙΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΤΩΣΗ!

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΤΟΝΩΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΦΥΛΙΣΤΗΚΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

Συμπέρασμα: ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΗΣΤΕ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΦΥΛΙΣΤΗΚΕ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ. Αυτή είναι η γνώμη μου.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ: Αύριο, όσοι θα απεργήσετε, τηλεφωνήστε τους γνωστούς σας συναδέλφους και/ή πάτε πρωί πρωί πριν το 1ο κουδούνι στα σχολεία σας και μιλήστε τους πρόσωπο με πρόσωπο προσπαθώντας να τους πείσετε να απεργήσουν και αυτή την ημέρα, χρησιμοποιώντας και το επιχείρημα που ανέφερα πιο πάνω. Σε όσα σχολεία πήγα σήμερα και μίλησα με συναδέλφους φάνηκε ότι είχε αποτέλεσμα. Κακά τα ψέμματα. Είναι δύσκολη περίοδος. Όλοι θέλουμε ενθάρρυνση. Σε αυτή την απεργία έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις ότι οι ευγενικές κουβέντες με συναδελφικότητα και πειθώ φέρνουν αποτέλεσμα. Τρανταχτό παράδειγμα σχολείο της Θεσσαλονίκης, οπου συνάδελφοι απεργοί κατόρθωσαν ένα πρωϊνό να αλλάξουν τη γνώμη των συναδέλφων τους και να τους οδηγήσουν σε συλλογική απόφαση να “κλείσουν” εκείνη την ώρα το σχολείο, όταν οι περισσότεροι είχαν έρθει με σκοπό να μην απεργήσουν!

Επίσης, εκτός και από τους άλλους κλάδους που εξήγγειλαν και εξαγγέλουν απεργίες, βλέπω ότι και το γονεϊκό κίνημα έχει αρχίσει να ενεργοποιείται σοβαρά. Το διαπίστωσα προσωπικά εχθές στη συγκέντρωση συλλόγων γονέων σχολείων της Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ. Υπήρξε συμμετοχή. Προγραματίστηκαν δράσεις. Οι γονείς μας στηρίζουν, διότι σιγά-σιγά ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στην εκπαίδευση και καταλαβαίνουν ότι ενωμένοι καθηγητές, γονείς μαθητές μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα. Τέτοιες κινήσεις έγιναν φυσικά σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, στα συλλαλητήρια της Τετάρτης η συμμετοχή των μαθητών ήταν πιο έντονη και οργανωμένη. Σιγά-σιγά ξυπνάμε όλοι.

Τέλος, είναι φανερό ότι η ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή στην απεργία άφησε σε αμηχανία την κυβέρνηση και τους δημοσιογράφους των (μεγα-)καναλιών. Δεν την περίμεναν. Είχαμε ήδη και τα πρώτα αποτελέσματα (επιστροφή τομέων και στη Β' Λυκειου στα ΕΠΑΛ, εξαγγελίες για τακτοποίηση συναδέλφων σε διαθεσιμότητα κ.ά). Ίδωμεν. Φυσικά, δεν επαναπαυόμαστε. Βγήκε τώρα και το “φασούλι”, των “υποχρεωτικών αποσπάσεων” (βλ. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B9%CE%999-%CE%A93%CE%96 ). Έχουμε πολύ αγώνα μπροστά μας.

ΑΣ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

!ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ!

Γιάννης Αντωνιάδης, Φυσικός

ΕΠΑΛ Καλαμαριάς

Tags: Γιάννης Αντωνιάδηςαπεργία διαρκείας 2013 Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα