Παρεμβάσεις Βοιωτίας: Μη ρωτάς για ποιον χτυπά η καμπάνα, η καμπάνα χτυπάει για όλους μας!

Tweet

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

«ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ,

Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η δικομματική κυβέρνηση - φερέφωνο της Τρόικα, θέλοντας να γενικεύσει το μοντέλο κατάργησης της ΕΡΤ σε όλον το Δημόσιο Τομέα και έχοντας ως κύριο

σκοπό τη συρρίκνωση όλων των δημόσιων αγαθών (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τοπική Αυτοδιοίκηση) και την παραχώρηση τους στο Κεφάλαιο, προχωρά στην υλοποίηση των πιο αντιδραστικών αλλαγών των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση, στέλνοντας στον καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά και τους εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα, την απόλυση και την εργασιακή ανασφάλεια. Να υπενθυμίσουμε ότι η δικομματική κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες:

- Προχώρησε αιφνιδιαστικά στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, θέτοντας πρακτικά εκτός εκπαίδευσης 10.000 αναπληρωτές.

- Προσέφυγε με τρόπο πραξικοκοπηματικό στο πρωτοφανές μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης για να αποτρέψει την απεργία των εκπαιδευτικών.

- Κατήργησε με μια μονοκονδυλιά 54 ειδικότητες στο χώρο της τεχνικής εκπαίδευσης βγάζοντας σε διαθεσιμότητα 2.200 συναδέλφους και θυσιάζοντας το εργασιακό μέλλον 20.οοο μαθητών

Είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων σε πολλά σχολεία, ενώ τώρα η δικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται:

- Να ψηφίσει άμεσα νομοσχέδιο -τερατούργημα για το Γενικό Λύκειο που το μετατρέπει σε εξεταστικό κάτεργο.

- Να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την Τεχνική Εκπαίδευση με την καθιέρωση του θεσμού της μαθητείας των σπουδαστών του ΕΠΑΛ προσφέροντας ανασφάλιστη και φτηνή εργασία στους εργοδότες.

- Να βγάλει σε διαθεσιμότητα 1.500 επιπλέον καθηγητές μέσα στο Σεπτέμβριο.

- Να καταργήσει τις 102 ΕΠΑΣ σε όλη τη χώρα.

Είναι πλέον ολοφάνερο, Τρόικα-Κυβέρνηση-Κεφάλαιο καταργούν όλα τα δημόσια αγαθά με πρόσχημα τον εξορθολογισμό, δήθεν, του Δημοσίου και την επίτευξη «πρωτογενούς πλεονάσματος». Και για να πετύχουν το «πρωτογενές πλεόνασμα», διαλύουν Δημόσια Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους καταστρέφοντας το μέλλον της νέας γενιάς. Ήδη ετοιμάζονται για νέες 12.500 απολύσεις μέχρι το Δεκέμβριο. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Εδώ και τώρα!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, χθες ήταν οι συνάδελφοι των Τεχνικών Ειδικοτήτων, αύριο θα είναι κάποιες άλλες ειδικότητες στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, με τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων κινδυνεύουν όλοι οι συνάδελφοι, κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο! Κανένας δεν είναι εξασφαλισμένος από τον κίνδυνο κατάργησης της ειδικότητας και της θέσης του! Η καμπάνα δεν χτυπάει μόνο για τους συναδέλφους των καταργημένων ειδικοτήτων, η καμπάνα χτυπάει για όλους μας!

Εδώ και τώρα πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, μαζικά, οργανωμένα! Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε με τον αγώνα μας! Πρώτο βήμα προς αυτό είναι η μαζική μας συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις. Για να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τις μορφές του αγώνα μας. Για να οργανώσουμε την αντίστασή μας στη διάλυση των δημόσιων αγαθών, για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του μοντέλου της κατάργησης της ΕΡΤ σε όλο το δημόσιο τομέα, για να υπερασπιστούμε τη δημόσια παιδεία και το μέλλον των μαθητών μας από την ισοπεδωτική μανία κυβέρνησης και τρόικας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6/9 στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στην Λιβαδειά.

Tags: Παρεμβάσεις Βοιωτίας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα