Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων: Αμετανόητοι;

Ανακοινώσεις

Αμετανόητοι;

Την Παρασκευή 17/5, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αποφάσισε να συναντηθεί με το Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννη. Ως όρος για την συνάντηση αυτή τέθηκε η δημόσια τοποθέτησή του κατά της επιστράτευσης. Το Σάββατο 18/5, η «Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» επανεκτίμησε την κατάσταση και κατέληξε στο ότι η απόφαση αυτή του ΔΣ δεν αντιστοιχίζεται με τις αποφάσεις των ΓΣ. Ο Μ. Κεφαλογιάννης εκπροσωπεί τους δημίους της Εκπαίδευσης, υπήρξε από την αρχή αντίθετος στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και –ως Γραμματέας

της ΠΕ της ΝΔ- υποστήριξε την επιστράτευση και πήρε πειθαρχικά μέτρα εναντίον του Προέδρου της ΟΛΜΕ. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε δεν υπήρχαν οι όροι για μια οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του. Με βάση το σκεπτικό αυτό, η «Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» δεν εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μ. Κεφαλογιάννης υπερασπίστηκε την επιστράτευση (λέγοντας μάλιστα ότι το ίδιο έκανε και με τους Ναυτεργάτες) και, εφαρμόζοντας την απόφαση του ΔΣ, οι 2 εκπρόσωποι της ΑΡΣΚ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ αποχώρησαν. Δεν έκαναν το ίδιο όμως οι εκπρόσωποι των ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚ, οι οποίοι, παρά την απόφαση του ΔΣ, συνέχισαν να συζητούν με το στέλεχος της ΝΔ. Η στάση αυτή δείχνει όχι μόνο ότι δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα από το μεγάλο ξεπούλημα των συνεδέλφων/ισσών, που διέπραξαν οι παρατάξεις τους την περασμένη Τετάρτη και καταδικάστηκε αποφασιστικά από τη Γενική Συνέλευση της περασμένης Πέμπτης, αλλά αντίθετα επιμένουν στην ίδια τακτική του παραγοντισμού, της υποτέλειας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η «Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» θα κάνει ό,τι μπορεί για να υλοποιηθεί η απόφαση της τελευταίας ΓΣ, για συνέχιση της ελπιδοφόρας διαδικασίας συνελεύσεων, κινητοποιήσεων και δράσεων για την ακύρωση της Επιστράτευσης και την ανατροπή της κυβερνητικής επίθεσης στη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση. Αυτή είναι η νικηφόρα προοπτική, κι εκείνοι που την υπονομεύουν με τους παραγοντισμούς τους ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων, 18/5/2013

Tags: Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων
Keywords
Τυχαία Θέματα