Παρέμβαση εκπαιδευτικών Κέρκυρας: Με ύπουλο τρόπο, παραμονές εκλογών, ανακοίνωσαν συγχωνεύσεις σχολείων

p {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Πέμπτη 3/5/2012, παραμονές εκλογών, με τα σχολεία κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα, το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε έγγραφό με ημερομηνία 11/4/12 (!) Μ. Τετάρτη, ημέρα που
έκλεινε η βουλή, τη συγχώνευση του Γυμνασίου Λιαπάδων με το Γυμνάσιο Σκριπερού και τον υποβιβασμό του Λυκείου Σκριπερού σε λυκειακές τάξεις.
Με αυτόν τον ύπουλο τρόπο, για να αποφύγει τις αντιδράσεις, το Υπουργείο προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια, παρά την εκφρασμένη θέληση της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι αυταπόδεικτο πως οι πολιτικοί υπεύθυνοι (κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), αυτό το μαύρο μέτωπο λίγο πριν εκπνεύσουν πολιτικά, συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο και διαλύουν τη Δημόσια εκπαίδευση.
Όπως και πέρυσι έτσι και τώρα η αντίδραση των κατοίκων και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας θα αποτρέψουν το κλείσιμο σχολείων. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα βρουν την εκπαιδευτική κοινότητα και τον κερκυραϊκό λαό μπροστά τους και θα τα πάρουν όλα πίσω. Η δωρεάν δημόσια παιδεία και όλα τα δημόσια αγαθά θα γίνουν ξανά κτήμα του λαού μέσα από τη δική του αγωνιστική δράση.
Keywords
Τυχαία Θέματα