Πάρτι Χριστουγέννων στο Δ.Ν.Τ 500.000$

Κοινωνία

Σε ημέρες παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, το ΔΝΤ αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει το χρήμα να ρεύσει και να δώσει ανάσες στην αγορά.

Το βράδυ του Σαββάτου στην έδρα του Ταμείου διοργανώθηκε, όπως σημειώνει η Washington Post ένα «χριστουγεννιάτικο γκαλά», για- όχι και τόσο- λίγους αλλά εκλεκτούς. Περίπου 13.000 ήταν αυτοί που είχαν το δικαίωμα να δώσουν το παρόν, πήγαν γύρω στις 7 χιλιάδες, τηρώντας το προβλεπόμενο dress code της μαύρης γραβάτας. Ήταν

και το δέλεαρ που τους οδήγησε στην πόρτα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Επτά συνολικά, «κουζίνες» και κέντρα σερβιρίσματος και απεριόριστα ποτά με αγαπημένο τον αφρώδη οίνο.

Πάνω στα τραπέζια διάφορες ακριβές σπεσιαλιτέ, όπως χαβιάρι με κρέμα γάλακτος, στρείδια, καπνιστός σολομός, τρούφες και άλλα ζηλευτά που στολίζουν κάθε φτωχό τραπέζι. Διάφορα ξεχωριστά κοκτέιλ βοήθησαν να πάνε τα «φαρμάκια» κάτω και να «ξεπλυθεί» με ευωδιές το στόμα. Τα ποτά που σερβιρίστηκαν αργότερα, ό,τι το εκλεκτόν. “Partridge in a Pear Breeze,” “Mr. Grinch”, “Nutty Jester” και μαργαρίτες γέμισαν τα κρύσταλλα στα χέρια των καλεσμένων.

Οι χρόνοι για το σερβίρισμα, αυστηρά οριοθετημένοι, σαν πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ορεκτικά από τις 20:00 έως τις 21:30, το φαγητό από τις 20:00 έως τις 23:00, ποικιλίες τυριών και μπαγκετών διαθέσιμες από τις 22:30. Μετά το ποτό και η χαλάρωση του πλήθους.

Αυτοί που έζησαν τη μοναδική χαρά να συμμετάσχουν ήταν συνταξιούχοι του ΔΝΤ, υπάλληλοι του εν ενεργεία και άλλοι με στενή σχέση με το Ταμείο. Και το κόστος του τραπεζιού και της χαράς, σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις ήταν γύρω στις 350 χιλιάδες-κατ’ άλλους που μετράνε καλύτερα τις μπουκιές, έφτασε τις 500 χιλιάδες δολάρια. «Σιγά το ποσό», σημειώνει η εφημερίδα. Μόνο από την Ελλάδα το ΔΝΤ θα εισπράξει φέτος κοντά στα 900 εκατομμύρια δολάρια από πληρωμές τόκων.

lifo.gr

Tags: ΔΝΤΓκαλάΠάρτυ
Keywords
Τυχαία Θέματα