ΠΑΣΚ ΔΕ Ανατολικής Αττικής: Ανακοίνωση

Ανακοινώσεις

ΑΘΗΝΑ 22 /3 / 2013

Η ΠΑΣΚ καθηγητών ΔΕ της Β’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της και καταγγέλλει την αντισυναδελφική, αλαζονική στάση και συμπεριφορά της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ και του πρόεδρου της, όπως αυτή εκφράζεται, μέσω της επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας (Α.Π. Δ/804-11/3/2013). Ουσιαστικά

επιζητεί την κατάργηση των δύο Επαγγελματικών Λυκείων, της ΕΠΑΣ και του ΣΕΚ Αμαρουσίου και την αντικατάστασή τους από ένα ‘’Πρότυπο Πειραματικό Τεχνολογικό Λύκειο’’ στα ιδιόκτητα - όπως ψευδώς ισχυρίζονται- κτήριά της.΄΄ Αναθέτουν στους εαυτούς τους το ρόλο του « κατάλληλου Μέντορα που θα αναλάβει το νέο εγχείρημα και θα καταστούν οι πλοηγοί της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή των έμπειρων καθηγητών της και εφαρμόζοντας μεθόδους βέλτιστης πρακτικής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Να λοιπόν τι φταίει, κατά τους φωστήρες της ΑΣΠΑΙΤΕ, για τις χαμηλές μαθησιακές επιδόσεις , τη σχολική διαρροή, το χαμηλό ποσοστό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της ΤΕΕ. Η μη υιοθέτηση ‘’μεθόδων βέλτιστης πρακτικής’’.

Με πρόσχημα τη δημιουργία του ‘’Πρότυπου Πειραματικού Τεχνολογικού Λυκείου’’ ουσιαστικά θέτουν υπό διωγμό πάνω από 750 μαθητές των τριών σχολείων και απαξιώνουν επαγγελματικά και ηθικά τους συναδέλφους καθηγητές καταργώντας τις 100 και πλέον οργανικές θέσεις, καταδικάζοντας αυτούς και τις οικογένειες τους σε εργασιακή ανασφάλεια.

Η ΠΑΣΚ καθηγητών δεν είναι αντίθετη στη δημιουργία Πειραματικού Τεχνικού Λυκείου. Αντίθετα το θεωρούμε ένα καινοτόμο εγχείρημα για την ΤΕΕ όχι όμως με τον τρόπο που για δικούς της ωφελιμιστικούς και καθαρά συντεχνιακούς λόγους επιθυμεί η διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ Αμαρουσίου για το δικαίωμα διατήρησης της οργανικής τους θέσης και καταδικάζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια, που σκοπό έχει την κατάργηση των σχολείων και την συνακόλουθη εργασιακή ανασφάλεια των συναδέλφων .

Αγωνιζόμαστε για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας και δωρεάν παιδείας , για το δικαίωμα της εργασίας.

ΠΑΣΚ Β’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Tags: ΠΑΣΚ ΔΕ Ανατολικής Αττικής
Keywords
Τυχαία Θέματα