Πάτρα: ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συναυλία στην πλατεία Όλγας - 20 προσαγωγές

Tweet

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ στην Πάτρα, όταν αστυνομικές δυνάμεις δίχως καμία αφορμή επιτέθηκαν σε κόσμο που παρακολουθούσε συναυλία στην πλατεία Όλγας. Οι χθεσινές συγκρούσεις έρχονται σε συνέχεια των όσων διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να "αδειάσουν" την πλατεία από τον κόσμο που διασκέδαζε. Εντύπωση προκαλεί

πως από την πλευρά των αστυνομικών αρχών ως αιτιολογία των επιχειρήσεων προβάλλεται η υπέρβαση του ορίου κοινής ησυχίας και τα παράπονα γειτόνων για υπερβολική φασαρία.

Χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, διμοιρίες και άνδρες της ασφάλειας περικύκλωσαν το χώρο και εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά στους συγκεντρωμένους που διασκέδαζαν στην πλατεία! Ακολούθησε η αυθόρμητη αντίδραση δεκάδων νεαρών και το κέντρο της Πάτρας μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη.

Οι άνδρες των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με περίπου 150 άτομα, στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα να επικρατήσει χάος στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης και στις οδούς Κολοκοτρώνη και Κανακάρη.

Οι νεαροί αντιμετώπισαν τα χημικά ανάβοντας φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ χρησιμοποίησαν και βόμβες μολότοφ, όπως αναφέρουν τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Τελικά, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε περίπου 20 προσαγωγές, από τις οποίες μία μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς το συγκεκριμένο άτομο έφερε πάνω του καπνογόνα και κροτίδες.

Πηγή: alterthess.gr

Tags: MATΠάτρα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα