ΠΕΚΑΠ: Σχετικά με την υποβάθμιση της Πληροφορικής στην εκπαίδευση - Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας

Αθήνα, 5/4/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τελευταία ανακοίνωση του μεταβατικού προγράμματος της Α\' Λυκείου από το οποίο απουσιάζει μάθημα Πληροφορικής, ενώ αντίθετα επανεισάγεται μάθημα Οικονομίας αποτελεί το πιο πρόσφατο επεισόδιο στη συνεχή υποβάθμιση της Πληροφορικής στο Ελληνικό Σχολείο.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) καλεί όλους τους καθηγητές Πληροφορικής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 9/4/2012 στις 11.00 π.μ., στο ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ.

κατά της υποβάθμισης της πληροφορικής παιδείας στην εκπαίδευση.

Απαιτούμε:

• Μάθημα Πληροφορικής στην Α και Β τάξη Λυκείου
• Άμεση σύσταση των οργανικών θέσεων στο Δημοτικό.
• Επέκταση του νέου προγράμματος σε όλα τα Γυμνάσια.
• Αλλαγή των αναθέσεων στα μαθήματα των ΕΠΑΛ.

Επίσης καλεί τους συναδέλφους εκτός Αθηνών να οργανώσουν τη Δευτέρα αντίστοιχες εκδηλώσεις στις έδρες των Περιφερειακών Διευθύνσεων όλης της χώρας.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.
Αρ. Πρωτ.: 4/4-4-2012Προς:
Υπουργό Παιδείας
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
κ. Γεώργιο ΜπαμπινιώτηΑναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
κ. Κων/νο ΑρβανιτόπουλοΥφυπουργό Παιδείας
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
κ. Έφη ΧριστοφιλοπούλουΚοινοποίηση:
1) κ. Βασίλειο Κουλαϊδή
Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων 2) Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Αξιότιμε κε Υπουργέ
Αξιότιμε κε Αναπληρωτή Υπουργέ
Αξιότιμη κα ΥφυπουργέΣύμφωνα με το σχεδιασμό του ΥΠΔΒΜΘ για το νέο Λύκειο (Μάρτιος 2011), που ήδη από το τρέχον σχολικό έτος εφαρμόστηκε στην Α’ Λυκείου, το ωρολόγιο πρόγραμμα της Β’ τάξης ανα-μενόταν να τεθεί σε ισχύ από το σχολικό έτος 2012-2013 και θα περιελάμβανε:
1. στην κατεύθυνση Α το μάθημα «Επιστήμη Υπολογιστών» και το μάθημα επιλογής «Εμβάθυνση στην Επιστήμη Υπολογιστών».
2. στην κατεύθυνση Β το μάθημα επιλογής «Εφαρμογές Υπολογιστών».
με διδασκαλία των παραπάνω μαθημάτων για δύο (2) ώρες την εβδομάδα.
Η ΠΕΚΑΠ θεώρησε θετικό τον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου για την Β’ τάξη του Νέου Λυ-κείου και ανέμενε τη νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή του.
Ύστερα από την αναστολή οποιασδήποτε αλλαγής στο Λύκειο από την κυβέρνηση και την α-πόφαση να υπάρξει άλλη μια μεταβατική χρονιά, η ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ καθόρισε το ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων για τις τάξεις Α’ και Β’ Λυκείου, με έναρξη το σχολικό έτος 2012-13, όπως προκύπτει από τις Υπουργικές Αποφάσεις που υπογράφει η κ. Χριστοφιλοπούλου όπως διέρρευσαν στη δικτυακή εκπαιδευτική πύλη esos.gr, η οποία μάλιστα διαφήμιζε την αποκλειστι-κότητα της δημοσίευσης, με ημερομηνία 3/4/2012 και αριθμό πρωτοκόλλου 36797/Γ2 και 36799/Γ2, αντίστοιχα.
Για το μεταβατικό αυτό πρόγραμμα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με το υπ’ αριθμ. 376/19-3-2012 έγγραφό του, που επικαλείται η ως άνω υπουργική απόφαση για τη Β’ Λυκείου, προτείνει την αντικατάσταση του μαθήματος της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης \
Keywords
Τυχαία Θέματα