Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση

Tweet

Η καταγγελία αφορά την ετήσια έκθεση αξιολόγησης της υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αντωνίας Ψάλτου, μέλους του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, στην οποία αναφέρεται ότι οι συνδικαλιστικές υποχρεώσεις της οδήγησαν στη μη επαρκή αξιοποίηση των προτερημάτων τής υπαλλήλου από την υπηρεσία, μία ενέργεια με «διπλή στόχευση. Αφενός να παρεμποδίσει την εκλεγμένη συνάδελφο στην άσκηση των συνδικαλιστικών της καθηκόντων και αφετέρου να στείλει μήνυμα στους υπόλοιπους συναδέλφους ότι 'όποιος ασχολείται με την

εκπροσώπηση στα συνδικαλιστικά όργανα είναι κακός υπάλληλος για την υπηρεσία'» τονίζει η ΟΔΠΤΕ. Παράλληλα, καταγγέλλει την ενέργεια ως παράνομη, «αφού οι αρνητικές αξιολογήσεις που έχουν σαν έρεισμα τη συνδικαλιστική ιδιότητα είναι ευθέως αντίθετες με τον νόμο 1264/82» και απαιτεί να διαγραφούν οι φράσεις που αναφέρονται στη συνδικαλιστική ιδιότητα της υπαλλήλου.

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες που η επίθεση στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι γενικευμένη, είναι απαραίτητη η μαζική και οργανωμένη πάλη, είναι απαραίτητη η συσπείρωση στα συνδικαλιστικά όργανα. Όποια προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης συνιστά απαράδεκτη πρακτική που στοχεύει στον εκφοβισμό και στην υποταγή», καταλήγει η Ομοσπονδία.

ΤΥΠΟΣ: Η ΑΥΓΗ

Tags: συνδικαλισμός Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα