Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική νεανίδων

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

Πόλο: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική νεανίδων

Η ομάδα του κ. Μορφέση επικράτησε στον τελικό της Ουγγαρίας 9-5

Η εθνική νεανίδων πόλο του κ. Γιώργου Μορφέση αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο Περθ της Αυστραλίας. Η ελληνική ομάδα επικράτησε στο μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της υπερδύναμης στο πόλο Ουγγαρίας

με 9-5 και ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Χρυσή Διαμαντοπούλου, οι δίδυμες αδερφές Άλκηστις και Ιόλη Μπενέκου, οι επίσης δίδυμες Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου, οι αδερφές Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, η Χριστίνα Κώτσια, η Ελένη Ξενάκη, η Μαρίνα Φλώρου, η Τίνα Κοντογιάννη, η Κατερίνα Ζάντου και η Στεφανία Τερεφού.

Ενα χρόνο μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στη Σαγκάη ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Μορφέσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και με τις νεάνιδες, οι οποίες ενάμιση χρόνο πριν είχαν επικρατήσει και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μαδρίτης με τεχνικό τότε τον κ. Κώστα Πετράκη.

Στο αγωνιστικό σκέλος του τελικού, η εθνική προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και 6-2 στο ημίχρονο με γκολ των Στεφανίας Χαραλαμπίδου και Ελευθερίας Πλευρίτου (από τρία γκολ η καθεμιά).

Στην τρίτη περίοδο η διαφορά ανέβηκε στα πέντε γκολ (8-3) με αποτέλεσμα η τελευταία περίοδος να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για το δεύτερο ελληνικό χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο νεανίδων μετά το 1997.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, η οποία ανέτρεψε τα δεδομένα στην τελευταία περίοδο, και νίκησε με 13-12 τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 4-2, 2-1, 1-2

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΕΛΛΑΔΑ: Στ.Χαραλαμπίδου 3, Ε.Πλευρίτου 3, Ζάντου 1, Α.Μπενέκου 1, Ι.Χαραλαμπίδου 1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκάρντα 2, Χόρβατ, Μίσκολτσι 1, Ζίγλερ 1.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Tags: Πόλοπρωταθλήτρια Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα