ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Ενημέρωση για πρόγραμμα ΕΣΠΑ για Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Βερανζέρου 14, Αθήνα www.poseepea.blogspot.gr/ [email protected]

Αθήνα 13/11/2012

Α.Π: 168

Προς: -Μέλη Ε.Ε.Π

και Ε.Β.Π

-Μ.Μ.Ε

Θέμα: « Ενημέρωση για πρόγραμμα ΕΣΠΑ για Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π-Νομοθετική ρύθμιση για Σ.Δ.Ε.Υ και Ε.Δ.Ε.Α.Υ-Πόρισμα επιτροπής αξιολόγησης-Επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ-Μεταθέσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π-Συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών Ε.Α.Ε-Υ.Δ.Ε αναπληρωτών»

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 13/11/2012, ενημερωτικές συναντήσεις μελών του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Λολίτσα, τον σύμβουλο του Ειδικού Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Αλεβίζο, με συμβούλους του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Από πλευράς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α στις συναντήσεις αυτές παρέστησαν ο Πρόεδρος Β. Βούγιας, η Οργ. Γραμματέας Μ. Λεωτσάκου και ο αιρετός του Υ.Σ.Ε.Ε.Π Δ. Παπαευθυμίου.

Υπήρξε δε ενημέρωση για τα εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π

Μένουν κάποια τεχνικά ζητήματα να επιλυθούν και το πρόγραμμα θα προχωρήσει. Θα διατεθούν, περί τα τέλη Νοεμβρίου, 300 θέσεις για Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) για παράλληλη στήριξη και 600 θέσεις για εκπαιδευτικούς. Ακολούθως θα διατεθούν θέσεις και για Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π), όταν θα έχει ψηφισθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την δυνατότητα απασχόλησης του Ε.Ε.Π και στη γενική εκπαίδευση.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ Σ.Δ.Ε.Υ-Ε.Δ.Ε.Α.Υ

Η νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τα Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης(Σ.Δ.Ε.Υ) και τις Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης και Υποστήριξης(Ε.Δ.Ε.Α.Υ), θα κατατεθεί με το πρώτο νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α που θα πάει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, μαζί με τη διάταξη που θα προβλέπει την απασχόληση του Ε.Ε.Π στη γενική εκπαίδευση, καθώς και με τη διάταξη που θα μειώνει το χρόνο παραμονής στην οργανική θέση στο ένα έτος, από τα δύο που ισχύουν σήμερα.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δόθηκε σήμερα, Τρίτη 13/11/2012, στη δημοσιότητα το πόρισμα της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και θα τεθεί σε διαβούλευση έως την 20η Νοεμβρίου 2012. Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θα μελετήσει το πόρισμα και θα πάρει θέση σύντομα.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ

Από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής στάλθηκε εγκύκλιος στις Π.Δ.Ε, η οποία αναφέρει πως επί του παρόντος θα γίνει επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ με αναπλήρωση, όπου η θητεία των υπαρχόντ

Keywords
Τυχαία Θέματα