Πρακτική για πτυχιούχους - φοιτητές στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Εργασία

Πρακτική για πτυχιούχους - φοιτητές στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Θέσεις πρακτικής άσκησης «ανοίγουν» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την κάλυψη αναγκών της Υπηρεσίας Εκδόσεων, Εκδηλώσεων και Πρωτοκόλλου στον τομέα της οργάνωσης εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, συνεδρίων, σεμιναρίων και εργαστηρίων (workshops), αλλά και της οργάνωσης των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης, οι επιτυχόντες θα συμμετάσχουν

επίσης στη διοργάνωση των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, των «ανοικτών ημερών», αλλά και των εκθέσεων της Τράπεζας.

Προσόντα

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης αφορούν πτυχιούχους ή φοιτητές στους κλάδους της επικοινωνίας, της διοίκησης επιχειρήσεων, της διαχείρισης εκδηλώσεων, των δημοσίων σχέσεων, των διεθνών σχέσεων ή άλλους συναφείς κλάδους

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης αφορούν πτυχιούχους ή φοιτητές στους κλάδους της επικοινωνίας, της διοίκησης επιχειρήσεων, της διαχείρισης εκδηλώσεων, των δημοσίων σχέσεων, των διεθνών σχέσεων ή άλλους συναφείς κλάδους.

Για την αποδοχή τους από τον διεθνή Οργανισμό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τις ακόλουθες γνώσεις και δεξιότητες:

- Εργασιακή εμπειρία σε τομείς που σχετίζονται άμεσα με το έργο της Διεύθυνσης Επικοινωνίας,

- Βασικές γνώσεις στη διαχείριση εκδηλώσεων ή την τήρηση πρωτοκόλλου,

- Αριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας,

- Πολύ καλή γνώση μίας ακόμα επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά προτίμηση της γερμανικής,

- Καλή γνώση των MS Office και, κυρίως, των προγραμμάτων Word, Excel και Powerpoint, αλλά και πρακτικές γνώσεις του MS Access, και

- Επίγνωση του ρόλου και της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ας σημειωθεί ότι οι επιτυχόντες οφείλουν να είναι πρόθυμοι να εργαστούν κατά περιόδους εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας.

Αρμοδιότητες
Τα κύρια καθήκοντα που θα αναλάβουν να εκπληρώσουν οι υποψήφιοι είναι η συμβολή στον σχεδιασμό και στην οργάνωση υψηλού επιπέδου επισκέψεων, συναντήσεων και άλλων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των εγγραφών των συμμετεχόντων, και τη διαχείριση των προσκλήσεων, τον συντονισμό των υπηρεσιών που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες συναντήσεις και εκδηλώσεις, όπως το catering και τις τεχνικές εγκαταστάσεις, αλλά και στη συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Στο παραπάνω πλαίσιο αρμοδιοτήτων, οι κατάλληλοι υποψήφιοι οφείλουν να:

- Είναι σε θέση να ελέγχουν και να επεξεργάζονται πληροφορίες, σύμφωνα με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές και να αναζητούν πληροφορίες από διάφορες πηγές, να τις παρουσιάζουν με τρόπο σαφή και συνοπτικό, τόσο προφορικά όσο και γραπτώς, και να ακούν ενεργά, προκειμένου να κατανοήσουν την ουσία των μηνυμάτων,

- Ακούν ενεργά τους εσωτερικούς πελάτες, προκειμένου να καθορίσουν τις ανάγκες τους, να υλοποιούν τα συμφωνηθέντα και να τους ενημερώνουν για την πρόοδο που σημειώνεται,

- Συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες της ομάδας και είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τα μέλη της,

- Αναγνωρίζουν τη συμβολή των μελών της ομάδας και να τους εμπλέκουν ενεργά στις αποφάσεις και τις όποιες δραστηριότητές της,

- Προσπαθούν να επιλύουν οι ίδιοι τυχόν προβλήματα, χωρίς να ζητούν τη συμβολή άλλων,

- Εντοπίζουν τους τομείς με μεγαλύτερο εργασιακό φορτίο και να αναλαμβάνουν δράση,

- Εχουν επίγνωση της εργασιακής πίεσης, να την αντιμετωπίζουν, ωστόσο, με ηρεμία και ψυχραιμία, και

- Ιεραρχούν τα καθήκοντά τους και να τα εκτελούν με τρόπο συστηματικό και με συνέπεια στις καθορισμένες προθεσμίες.

Η πρακτική άσκηση έχει διάρκεια από τρεις έως έξι μήνες, ενώ ο χρόνος της μπορεί να παραταθεί άπαξ έως και δώδεκα μήνες συνολικά.

Η διαδικασία επιλογής μπορεί να περιλαμβάνει τη διεξαγωγή άσκησης και τηλεφωνική συνέντευξη.

Πριν από την αποστολή της αίτησης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι πληρούν τους όρους που καθορίζονται στο άρθρο 3 των κανόνων που διέπουν το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης.

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν δεκτές από υπηκόους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κροατίας.

Υποβολή αιτήσεων
Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 6 Φεβρουαρίου αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Υποβάλλονται δε σε συγκεκριμένη online φόρμα αιτήσεως, την οποία ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.ecb.europa.eu/ecb/jobs/pdf/coe_traineeship.pdf και www.ecb.europa.eu/ecb/jobs/apply/html/index.en.html

ΕΘΝΟΣ

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις αγγελίες μέσω twitter; Κάντε μας follow στο λογαριασμό μας στο Twitter ΕΔΩ

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα