Προκήρυξη για 20 θέσεις Ακολούθων Πρεσβείας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών η προκήρυξη εισαγωγής 20 υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία, μέσω γραπτού διαγωνισμού και συνέντευξης.

Εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών η προκήρυξη εισαγωγής 20 υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία, μέσω γραπτού διαγωνισμού και συνέντευξης.

Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί υποψήφιοι,

οι οποίοι:

α) έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 1977 έως και 1991 και

Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για τις θέσεις στη Διπλωματική Ακαδημία προφορικά στις 10 Νοεμβρίου. Η ύλη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα, καθώς και ελληνική και παγκόσμια διπλωματική ιστορία

β) κατέχουν πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής, αναγνωρισμένο με πιστοποιητικό του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή πράξη του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.). Επίσης οι επιτυχόντες υποψήφιοι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διορισμός τους, θα πρέπει:

Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, Να μην έχουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 66 του Οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών κωλύματα διορισμού και Να κατέχουν τους απαιτούμενους τίτλους σπουδών μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Η διαγωνιστική διαδικασία
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012. Τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι γραπτά και προφορικά είναι: η Ελληνική γλώσσα, η Γαλλική γλώσσα, η Αγγλική γλώσσα, η Ελληνική και παγκόσμια διπλωματική Ιστορία (από το 1815 μέχρι το 1945 και από το 1945 μέχρι σήμερα), το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και η Πολιτική Οικονομία, Δημόσια Οικονομία και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

Εξάλλου, μόνο προφορικά θα εξεταστούν στα ακόλουθα μαθήματα: Στοιχεία Διεθνών Σχέσεων, Ιστορική, θεσμική και πολιτική διάσταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, Στοιχεία αρχαίου ελληνικού, κλασικού, βυζαντινού και νεοελληνικού πολιτισμού, Παγκόσμια γεωγραφία, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Ναυτικό Δίκαιο.

Παράλληλα, θα εξεταστεί η εξοικείωσή τους με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

Η προφορική δοκιμασία με τη μορφή συνέντευξης περιλαμβάνει τις γλώσσες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης -πλην αγγλικής και γαλλικής- καθώς και τις: αραβική, κινεζική, ιαπωνική, ρωσική, αλβανική, σερβοκροατική και τουρκική.

Οσοι υποψήφιοι περιληφθούν στον πίνακα επιτυχόντων υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου εντός τριάντα ημερών:

α) πιστοποιητικό υγείας και φυσικής καταλληλότητας απ

Keywords
Τυχαία Θέματα