Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό - Ημερομηνίες δικαιολογητικά, αίτηση

Tweet

7. ΣΥΝΤΑΞΗ – ΚΥΡΩΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ

1. Οι εκπαιδευτικοί κατατάσσονται σε δύο (2) πίνακες επιλογής, Α χωρίς επιμίσθιο και Β με επιμίσθιο κατά χώρα, γλώσσα και κλάδο, με βάση το συνολικό αριθμό μορίων που συγκεντρώνουν.

Η μοριοδότηση γίνεται ως εξής:

α. Ξένη γλώσσα χώρας υποδοχής, με άριστη γνώση, μόρια 50.

β. Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών με την παρακάτω σειρά:

Διδακτορική διατριβή , μόρια 50

Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης

(master), D.E.A., Magister, μόρια 25

γ. Δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ, μόρια 15

δ. Γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας:

Καλή γνώση 10 μόρια

Πολύ καλή 20 μόρια

Άριστη γνώση 30 μόρια

2.Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ανά πίνακα στη συνολική βαθμολογία λαμβάνεται υπόψη για την απόσπαση η σειρά προτίμησης της συγκεκριμένης χώρας. Μεταξύ εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει τη συγκεκριμένη χώρα με την ίδια σειρά προτίμησης η απόσπαση γίνεται με τη συνεκτίμηση των παρακάτω στοιχείων:

Οικογενειακή κατάσταση με την παρακάτω σειρά: 5

Συνυπηρέτηση

Σε χηρεία με παιδιά

Μονογονεϊκή οικογένεια

Σε διάζευξη με παιδιά υπό την επιμέλειά του

Έγγαμος με παιδιά

Έγγαμος χωρίς παιδιά

Άγαμος- Διαζευγμένος

3. Με βάση τα μοριοδοτούμενα στοιχεία, καταρτίζονται, με αξιολογική σειρά, οι δύο (2) πίνακες επιλογής (Α χωρίς επιμίσθιο και Β με επιμίσθιο) ανά χώρα, γλώσσα και κλάδο. Οι εκπαιδευτικοί του πίνακα Β (με επιμίσθιο) αποσπώνται μετά την εξάντληση του πίνακα Α (χωρίς επιμίσθιο) για κάθε χώρα.

4. Για κάθε χώρα θα συνταχθεί:

I. Πίνακας εκπαιδευτικών που έχουν επαρκή γνώση στην επίσημη γλώσσα της χώρας και

II. Πίνακας εκπαιδευτικών που έχουν επαρκή γνώση σε εναλλακτική/ές γλώσσα/ες.

5. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι εγγεγραμμένοι στους κυρωμένους πίνακες εκπαιδευτικοί, κατά τη σειρά εγγραφής, αποσπώνται και τίθενται στη διάθεση των Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού ή των διπλωματικών ή προξενικών αρχών, όπου δεν υπάρχουν Συντονιστές Εκπαίδευσης, για την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

8. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι επιλεγμένοι προς απόσπαση εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για την επιλογή τους από τη ΔΙΠΟΔΕ δια των οικείων Διευθύνσεων στις οποίες κοινοποιείται σχετική Υπουργική Απόφαση και οφείλουν να παρουσιαστούν στη νέα τους θέση σε δέκα (10) ημέρες από την κοινοποίηση της απόφασης, πλην των περιπτώσεων που απαιτείται έκδοση βίζας. Για τις Η.Π.Α. και τον Καναδά, λόγω χρονοβόρων διαδικασιών έκδοσης VISA, ο εκπαιδευτικός ενδέχεται να αναλάβει υπηρεσία και μετά την έναρξη του σχολικού έτους 2014-15.

Εάν αδικαιολόγητα δεν αναλάβουν υπηρεσία μέσα στα χρονικά αυτά διαστήματα, η Υπηρεσία προβαίνει, χωρίς άλλη ειδοποίηση, στην αντικατάστασή τους με την απόσπαση των αμέσως επομένων εκπαιδευτικών από τον αξιολογικό πίνακα επιλογής.

Tags: αποσπάσειςΕπισυνάψεις: 140701_apospaseis_dipode.pdf Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα