Προτάσεις των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Λάρισας για τις μεταθέσεις

Ανακοινώσεις

Προτάσεις επί της νέας εγκυκλίου για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών.

Με καθυστέρηση 2½ μηνών εκδόθηκε η εγκύκλιος των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων η θετική ρύθμιση που αφορούσε την κατάργηση της υποχρεωτικής διετίας στην οργανική θέση για υποβολή αίτησης μετάθεσης. Παρ΄ όλα αυτά το Υπουργείο δεν μπήκε στην ουσία των προβλημάτων της σημερινής πραγματικότητας, για να δώσει λύσεις που θα έδιναν μια ανάσα στα οικονομικά αδιέξοδα πολλών οικογενειών.

Από τη θέση των αιρετών είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις προκειμένου να διατυπωθούν και να συζητηθούν για να αρθούν ορισμένες αδικίες ώστε να ισχύσει ένα νέο σύστημα μεταθέσεων, πιο δίκαιο και αντικειμενικό για να είναι αποδεκτό από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αναφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Α) Πιο συγκεκριμένα στο κεφάλαιο β που αφορά τη συνυπηρέτηση, γίνεται αναφορά για να δοθούν τα μόρια μόνο σε επιδοτούμενη ανεργία. Ο ελεύθερος επαγγελματίας που δεν μπορεί να υπαχθεί στην επιδοτούμενη ανεργία όπως ο υπάλληλός του, ο, η σύζυγός εκπαιδευτικός του αδικείται κατάφορα.

Β) Στο κεφάλαιο γ που αφορά τους οικογενειακούς λόγους. Ως ανήλικά θεωρούνται τα παιδιά που δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και ως σπουδάζοντα όσα φοιτούν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος. Δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη κάποιες παράμετροι που το παιδί κατά τη διάρκεια της φοίτησής του από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο μπορεί να έχασε μια χρονιά για λόγους υγείας ή φοίτησης και ενώ είναι 19 ετών να φοιτά ακόμη στο Λύκειο.

Γ) Αναμοριοδότηση : Ζητάμε την αναμοριοδότηση των περιοχών μετάθεσης με κοινά κριτήρια για όλους τους νομούς.

Δ) Χηρεία: Επιπλέον μοριοδότηση στις περιπτώσεις χηρείας

Ε) Προκήρυξη οργανικών θέσεων ειδικοτήτων. Να προκηρυχτούν και να δοθούν οργανικές θέσεις ειδικοτήτων σε είδη υπάρχοντα πάγια λειτουργικά κενά. Συγκεκριμένα για το Ν. Λάρισας προτείνουμε τα πάγια λειτουργικά κενά όπως αυτά προτάθηκαν από τη Δ/νση Α/θμιας εκπ/σης Λάρισας μετά από πρόταση των αιρετών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΡΑΓΑΝΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Tags: μεταθέσειςΔημήτρης ΔραγανιδάκηςΒασίλης Σίμος
Keywords
Τυχαία Θέματα