Πρωτοβουλία Αγώνα για Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία: Ανακοίνωση

Ανακοινώσεις

Πρωτοβουλία Αγώνα για Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία

Ανακοίνωση

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 στο ΤΕΙ Πάτρας σημειώθηκε προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση μελών της ΠΑΣΠ με τη συνδρομή τραμπούκων-μπράβων υπό την καθοδήγηση υψηλόβαθμου στελέχους της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, γνωστού στο ΤΕΙ Πάτρας.

Επτά (7) φοιτητές και φοιτήτριες

του ΤΕΙ Πάτρας χτυπήθηκαν βάναυσα, με αποτέλεσμα τέσσερις (4) από αυτούς να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, οι δύο με παραμορφωμένα πρόσωπα.

Δεν χωρά αμφιβολία πως τέτοιες παρακρατικού τύπου ενέργειες – καθοδηγούμενες από πολιτικά παράκεντρα – επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το μαχόμενο σπουδαστικό κίνημα, να συντρίψουν με την ωμή βία κάθε αντίσταση απέναντι στη διάλυση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, που προωθείται και μέσα από το σχέδιο «Αθηνά».

Ταυτόχρονα με τη δολοφονική επίθεση του ΠΑΣΟΚικού εταίρου της τρόικας εσωτερικού, έχει εξαπολυθεί πόλεμος συκοφάντησης, σπίλωσης και ποινικοποίησης του αγώνα των σπουδαστών του ΤΕΙ Πάτρας ενάντια στο καταστροφικό σχέδιο «Αθηνά».

Την ίδια στιγμή, δυνάμεις του ίδιου μπλοκ της τρόικας εσωτερικού προωθούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών την «εσωτερική Αθηνά», την πειθάρχηση πανεπιστημιακών, εργαζομένων και φοιτητών και την πλήρη εμπορευματοποίηση του πανεπιστημίου – επιδιώκοντας δημιουργία παραρτημάτων υπηρεσιών εκπαίδευσης του πανεπιστημίου στο εξωτερικό, «αξιοποίηση» περιουσίας του πανεπιστημίου, αναζήτηση εναλλακτικών μεθόδων χρηματοδότησης, βλ. δίδακτρα, κ.λπ.

Ο συντονισμένος αγώνας πανεπιστημιακών, εργαζομένων, φοιτητών, σπουδαστών για την υπεράσπιση του αγαθού της δημόσιας, δωρεάν και δημοκρατικής παιδείας θα ανατρέψει τα σχέδιά τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Tags: πρωτοβουλία αγώνα
Keywords
Τυχαία Θέματα