Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας και το σχολικό φύλακα που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού

Tweet

Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας και το σχολικό φύλακα που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Οι εκπαιδευτικοί 1ου ΕΠΑ.Λ. Υμηττού εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις καταργήσεις των τομέων και ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια και για την κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας στο σχολείο μας. Σύμφωνα με την απόφαση της 22ας Ιουλίου 2013, το 1/4 του μαθητικού δυναμικού του σχολείου

μας στερείται της ελεύθερης επιλογής Τομέα και Ειδικότητας. Παράλληλα, αξιόλογοι και έμπειροι συνάδελφοι, απόφοιτοι Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων αλλά και κάτοχοι Μεταπτυχιακών διπλωμάτων, έχασαν σε μια νύχτα μ’ ένα «ξαφνικό θάνατο» το αναφαίρετο και δημοκρατικό δικαίωμά τους στην εργασία. Ο διευθυντής μας, οι υποδιευθυντές μας, η τομεάρχης του Τομέα Υ.κ.Π. και τρείς συνάδελφοί μας. Θύμα, όμως, αυτής της ανάλγητης πολιτικής έπεσε και ο φύλακας του σχολείου μας που τέθηκε επίσης σε διαθεσιμότητα.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ομόφωνα την αμέριστη συμπαράστασή μας, τόσο στους μαθητές, όσο και στο σχολικό μας φύλακα, που πλήττονται βάναυσα από μια ανάλγητη πολιτική που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως αριθμούς και όχι ως μοναδικές και ξεχωριστές προσωπικότητες και πολίτες με αξιοπρέπεια.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στους συναδέλφους, καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου μας που οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην επαγγελματική εξόντωση, την ψυχολογική κατάρρευση και κυρίως στην έξοδό τους από το χώρο όπου έδωσαν όλη τους την ύπαρξη : το Δημόσιο Σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ. Υμηττού

Tags: 1ο ΕΠΑΛ Υμηττούδιαθεσιμότητααπολύσεις εκπαιδευτικών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα