Ψήφισμα συλλόγου καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Tweet

Προς τον Υπουργό Παιδείας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σήμερα 02/09/2013 συνήλθε ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου ΕΠΑ.Λ με τα εξής θέματα:

α) Ψήφισμα για την κατάργηση ειδικοτήτων εκπαιδευτικών-συναδέλφων και την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων με το ν. 4172/2013, πριν την κατάργηση του αντικειμένου εργασίας τους.

β) Ψήφισμα

για το νομοσχέδιο Υ.ΠΑΙ.Θ «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Μετά από συζήτηση κρίναμε:

1. Εντελώς απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη την παράγραφο 5 του άρθρου 82 του ν. 4172 σύμφωνα με την οποία, για την ολοκλήρωση της φοίτησης των μαθητών στις ειδικότητες της Γ’ τάξης ΕΠΑ.Λ προκηρύχθηκαν θέσεις για ωρομισθίους για αντικείμενο το οποίο είχαν και πάνω στο οποίο εργάζονταν μέχρι σήμερα συνάδελφοι μας, μόνιμοι καθηγητές με οργανική θέση στο σχολείο μας.

2. Αναίτια και άδικη κατάργηση θέσεων των εκπαιδευτικών κατηγορίας Δ.Ε., οι οποίοι είχαν την απαραίτητη τεχνική εμπειρία για την προετοιμασία, οργάνωση και ολοκλήρωση των εργαστηριακών μαθημάτων.

3. Άνιση μεταχείριση όσων παιδιών η Πολιτεία τους είχε δώσει το δικαίωμα να φοιτήσουν σε ΕΠΑ.Λ για να πάρουν απολυτήριο και πτυχίο ειδίκευσης του τομέα Υγείας και Πρόνοιας και τώρα εκπρόθεσμα τους στερεί το δικαίωμα αυτό και τα υποχρεώνει είτε να αλλάξουν ειδικότητα, είτε να φοιτήσουν σε κάποιο Ι.Ε.Κ, σπαταλώντας επιπλέον χρόνο (2,5 χρόνια) και χρήματα. Σε αντίθεση οι συμμαθητές τους, που πέρσι είχαν επιλέξει να φοιτήσουν σε ΕΠΑ.Λ για να πάρουν απολυτήριο και πτυχίο ειδίκευσης από άλλους τομείς, διατηρούν το δικαίωμα αυτό.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

Επαναφορά των τομέων που καταργήθηκαν (Υγείας και Πρόνοιας).Επιστροφή όλων των συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων συμπεριλαμβανομένων και εκπαιδευτικούς της κατηγορίας Δ.Ε στις θέσεις τους.Καμία ιδιωτικοποίηση των σχολείων και κατάργηση του πολυνομοσχεδίου.Δημόσια και Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Παρακαλούμε για την πρωτοκόλληση του Ψηφίσματος στο Πρωτόκολλο του Σχολείου και για την αποστολή του στον Υπουργό Παιδείας από τον Διευθυντή του Σχολείου δια της Υπηρεσιακής οδού (μέσω της Δ.Δ.Ε και της Π.Δ.Ε.)

Σε σύνολο 45 εκπαιδευτικών του συλλόγου υπέγραψαν 39. Ακολουθούν υπογραφές.

Tags: 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκηςκατάργηση τομέατομέας υγείας και πρόνοιας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα