Σχετικά με τις αποσπάσεις σε φορείς και διευθύνσεις, του αιρετού ΑΠΥΣΔΕ Γιώργου Σοφιανίδη

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

«Δυστυχώς … όλα θα τα δούμε …»

Η ανακοίνωση μου αυτή έχει δύο σκέλη:
1. Να ζητήσω  ‘’συγγνώμη’’ από τους συναδέλφους που αποφάσισαν να κάνουν αίτηση για να αποσπασθούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρώντας ότι έχουν τα προσόντα που προέβλεπε η αντίστοιχη εγκύκλιος.
2. Να ‘’συγχαρώ’’ αυτούς που  αποφάσισαν στο Υπουργείο Παιδείας
και κατήρτισαν τον πίνακα των αποσπασθέντων στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Τους  ‘’συγχαίρω ‘’ :
 α) Γιατί στην πλειοψηφία των Διευθύνσεων αγνόησαν τις προτάσεις του ΑΠΥΣΔΕ μέχρι και σε ποσοστό 77% (π.χ στην Ημαθία από τους 13 πρώτους αξιολογικά  προταθέντες  από το ΑΠΥΣΔΕ ήρθαν μόνο 3).
 β) Γιατί δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους τις εγκυκλίους που οι ίδιοι  έστειλαν για τα προσόντα που απαιτούνται για τις αποσπάσεις ( π.χ μεταπτυχιακό στην Δημόσια Διοίκηση, προϋπηρεσία σε φορείς του Δημοσίου, προτάσεις Διευθυντών Δευτεροβάθμιας, γνώση Η/Υ, ξένες γλώσσες κ.λ.π ).
γ) Σε κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν υπάρχουν Νομικοί κλάδου ΠΕ13 (ενώ υπήρχαν στην πρόταση των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας και του ΑΠΥΣΔΕ πχ. Δυτικής Θεσ/νικης).
Πως λοιπόν θα λειτουργήσει μια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας με 5.000 περίπου συναδέλφους καθηγητές χωρίς νομική κάλυψη;
Έτσι ‘’τηρώντας’’ τις εγκυκλίους αποσπάστηκαν εκπαιδευτικοί χωρίς γνώση Η/Υ ενώ δεν αποσπάστηκαν άλλοι , με μεταπτυχιακό στην Δημόσια Διοίκηση ή με 9ετή προϋπηρεσία στις Διευθύνσεις  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Σας παραθέτω τον παρακάτω πίνακα  για να καταλάβετε πόσο σεβαστή έγινε η πρόταση του ΑΠΥΣΔΕ   Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους .
Συνάδελφοι οι προτάσεις του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ουσιαστικά  οι αξιολογικές προτάσεις των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας για τους ήδη υπηρετούντες στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και συμπληρώθηκαν με νέους αιτούντες που είχαν αυξημένα προσόντα όπως προέβλεπε η εγκύκλιος (π.χ μεταπτυχιακό στην Δημόσια Διοίκηση κ.λ.π).
Υπόψη ότι η πρόταση του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ.
Θεωρώ ότι πρέπει :
1)  Άμεσα να παρέμβει ο Υπουργός Παιδείας προς την κατεύθυνση της επανεξέτασης των αποσπάσεων (γιατί πιστεύω ότι δεν γνωρίζει την έκταση του θέματος).
2) Να γίνουν σεβαστές οι εισηγήσεις   των ΑΠΥΣΔΕ .
3) Να προχωρήσει στην μοριόδοτηση και αυτών των αποσπάσεων. 

Ο Αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σοφιανίδης Γεώργιος

 

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα