Σχετικά με τις υπεραριθμίες στο ΠΥΣΔΕ Ημαθίας, του αιρετού Αντώνη Τσανασίδη

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Τσανασίδης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ημαθίας
Τηλ.6972871506
Email : [email protected]

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες

Με αφορμή την σύνταξη των πινάκων υπεραρίθμων του ΠΥΣΔΕ Ημαθίας θεώρησα απαραίτητο να κάνω κάποιες διευκρινήσεις.
Α. οι οργανικές υπεραριθμίες δεν

έχουν καμία σχέση με τους συναδέλφους που είναι προσωρινά τοποθετημένοι ή βρίσκονται στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ και δεν έχουν οργανική θέση
.
Β. Με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει αναγκαστική άρση υπεραριθμίας. Δηλαδή η οργανική θέση ενός συναδέλφου που έχει χαρακτηριστεί υπεράριθμος δεν χάνεται.

Γ. Είναι διαφορετική η οργανική υπεραριθμία (όπου δεν υπολογίζονται μειώσεις ωραρίου διευθυντών,υποδιευθυντών,υπευθύνων εργαστηρίων κ.λ.π ) από την λειτουργική υπεραριθμία.

Ποιες ενέργειες μπορεί να κάνει ο συνάδελφος που έχει χαρακτηριστεί υπεράριθμος.

1) Να μην κάνει τίποτα
Έτσι ο υπεράριθμος το Σεπτέμβριο:

Α) θα παραμείνει στο ίδιο σχολείο αν προκύψουν λειτουργικά κενά π.χ διευθυντικά κενά , αποσπάσεις, παραιτήσεις, εκπαιδευτικές άδειες, γονικές ,μακροχρόνιες άδειες κ.τ.λ.

Β)να τοποθετηθεί, με αίτησή του, κατά προτεραιότητα σε λειτουργικά κενά της περιοχής μετάθεσής του. (στη φάση αυτή οι υπεράριθμοι συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους με κριτήριο το σύνολο μονάδων μετάθεσης)

Γ) Να διατεθεί ή αποσπασθεί χωρίς αίτηση του εξ ολοκλήρου σε άλλη σχολική μονάδα της ίδιας περιοχής μετάθεσης κατ’αρχάς όποτε λαμβάνει «τις μονάδες μετάθεσης για δυσμενές συνθήκες που αντιστοιχούν στη σχολική μονάδα της διάθεσης εκτός αν οι μονάδες μετάθεσης για δυσμενές συνθήκες της οργανικής του θέσης είναι περισσότερες οπότε και λαμβάνει αυτές». Αν δεν υπάρχουν κενά στην ίδια περιοχή μετάθεσης τότε διατίθεται σε άλλη περιοχή μετάθεσης του ίδιου Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

Δ) Να διατεθεί για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου σε άλλη σχολική μονάδα.

2) Να κάνει δήλωση άρσης υπεραριθμίας γιατί θέλει να φύγει από το συγκεκριμένο σχολείο και τον ενδιαφέρουν οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στην ίδια ομάδα σχολείων με το δικό του ή στην όμορη ομάδα Τότε: οι υπεράριθμοι τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησης τους

3) ) Να κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης (αν δεν έκανε τον Νοέμβριο). Η αίτηση αυτή συνεξετάζεται ενιαία με όλους όσους ζητούν βελτίωση θέσης ή τοποθέτηση λόγω μετάθεσης με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης.


Νομοθετικό πλαίσιο άρθρο 14 του ΠΔ 50/96 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 12 του ΠΔ 100/97.


Keywords
Τυχαία Θέματα