Σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές και τις αποσπάσεις, του αιρετού Ανδρέα Γιακουμή

Tweet

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ Π.Υ.Σ.Π.Ε ΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΤΗΛ.2310913050 ΚΙΝ.6945938199

E-MAIL:[email protected] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30-8-2013

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Μια ακόμη Σχολική Χρονιά ξεκινάει και δυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει τέλος, φτάνοντας στο σημείο να λέμε «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Αρχίζει η Σχολική Χρονιά και χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι σε απόγνωση, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου

Παιδείας, γιατί δεν γνωρίζουν που θα υπηρετούν ,το Σχολικό Έτος 2013-2014,με ότι αυτό συνεπάγεται γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την έλλειψη προγραμματισμού, όσον αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές , οι οποίες δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος αλλά είναι καθαρά θέμα προγραμματισμού και συντονισμού των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και πολιτικής βούλησης.

Είναι ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών οι υπηρεσιακές μεταβολές να ολοκληρώνονται τον Ιούνιο για να μην βρίσκονται σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικοί και να μην γίνονται μεταβολές κάτω από καθεστώς πίεσης χρόνου με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη και αδικίες.

Ρωτώ καλόπιστα τον Υπουργό .

Δεν θα μπορούσαν να έχουν γίνει οι αποσπάσεις τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή μέχρι στις 10 Αυγούστου;

Έχει καταλάβει σε ποια ψυχολογική κατάσταση είναι η μητέρα ή ο πατέρας εκπαιδευτικός που έχει ένα, δύο ,τρία παιδιά και στις 31 Αυγούστου δεν γνωρίζει που θα υπηρετεί;

Η απάντηση κάποιων ανεύθυνων παρατρεχάμενων είναι ότι είναι σε εξέλιξη οι μετατάξεις.

Αλήθεια οι δάσκαλοι ή οι Νηπιαγωγοί πως εμπλέκονται στις μετατάξεις;

Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν προχωρήσει οι αποσπάσεις αυτών των κλάδων;

Δεν θα έπρεπε οι μετατάξεις να έχουν γίνει πολύ πιο έγκαιρα;

Θα μπορούσαν αρχές Αυγούστου να κάνουν όλες τις αποσπάσεις δασκάλων και νηπιαγωγών και ένα ποσοστό στις ειδικότητες που εμπλέκονται με μετατάξεις.

Το Υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είχαν όλα τα στοιχεία για τα λειτουργικά κενά ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα Σχολεία.

Η κατάσταση πανικού που βρίσκονται , κάτω από τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, τους οδήγησε σε μία ακόμη λανθασμένη και άδικη απόφαση, απέναντι στους συναδέλφους των ειδικοτήτων, που τους εξαιρεί από την παράταση ανάληψης υπηρεσίας αντί για τις 2-9-2013 στις 5-9-2013 κάτι που ισχύει ,σύμφωνα με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας ,για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Η μετακίνηση χιλιάδων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, πιθανόν για λίγες ημέρες, στις οργανικές τους θέσεις σημαίνει ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος στους ήδη επιβαρημένους με χαράτσια και φόρους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Πρέπει άμεσα να γίνει ανακοινοποίηση της απόφασης ,συμπεριλαμβάνοντας και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων για να αρθεί η κατάφορη αδικία η οποία οφείλετε καθαρά στην έλλειψη προγραμματισμού του Υπουργείου Παιδείας.

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Tags: αιρετόςΑνδρέας Γιακουμής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα